Stiri

Dimineața Nebună: Google va plăti 4 milioane de dolari după ce a urmărit locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe - AUDIO

Google va plăti 4 milioane de dolari după ce a urmărit locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe
Google a urmărit locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe [Sursa foto: PixaBay]
Google s-a folosit de urmărirea locației pentru a oferi anunțuri personalizate. Utilizatorii credeau că a fost dezactivată

Google va plăti aproape 4 milioane de dolari către 40 de state în urma acuzațiilor că ar fi urmărit locația utilizatorilor, fără știrea acestora. În plus, începând cu anul 2023, Google este obligat să alerteze utilizatorii atunci când urmărirea locaței este activată, precum și să ofere informații informații despre cum o pot dezactiva.

Citește și: Instagram implementează noi opțiuni, dar introduce și schimbări privind securitatea. Ce trebuie să știi

Google va plăti 4 milioane de dolari după ce a urmărit locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe
Google a urmărit locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe[Sursa foto: PixaBay]

Google s-a folosit de locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe 

Google a fost de acord să plătească suma de 391,5 miliane de dolari în urma acuzațiilor că ar fi urmărit în tăcere locația utilizatorilor, în carul diferitelor servicii disponibile atât pe iPhone, cât și pe Android. Un grup de procurori generali din Oregon, New York, Florida, Nebraska și alte state au început investigațiile pe baza unui raport din 2018 al Associated Press.

Din 2014 și până în anul 2019, Google s-a folosit de informațiile obținute pentru a vinde utilizatorilor anunțuri personalizate, în timp ce aceștia credeau că locația a fost dezactivată.

Citește și: Conversații secrete pe WhatsApp. Puțini români știu aceste trucuri

Google va oferi informații mai detaliate despre datele pe care le colectează în timpul procesului de configurare a contului. În plus, va fi lansat un comutator pentru a dezactiva și a șterge istoricul locației, activitatea web și a aplicațiilor „într-un singur flux simplu”.

Google va plăti 4 milioane de dolari după ce a urmărit locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe
Google a urmărit locația utilizatorilor fără ca aceștia să știe[Sursa foto: PixaBay]

Google a plătit recent 85 de milioane de dolari statului Arizona pentru acuzațiile conform cărora utilizatorii au fost induși în eroare, crezând că urmărirea locației a fost dezactivată pe telefoanele Android.

„De ani de zile, Google a acordat prioritate profitului în detrimentul vieții private a utilizatorilor săi”,  a declarat procurorul general al statului Oregon, Ellen Rosenblum.  „Consumatorii credeau că au dezactivat funcțiile de urmărire a locației pe Google, dar compania a continuat să le înregistreze în secret mișcările și să folosească aceste informații pentru agenții de publicitate.”

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.