Stiri

Dimineața Nebună. Coreea de Nord a interzis râsul pentru 11 zile în memoria lui Kim Jong-II. Audio

Coreea de Nord a interzis râsul pentru 11 zile în memoria lui Kim Jong-II
Coreea de Nord a interzis râsul pentru 11 zile în memoria lui Kim Jong-II [Sursa foto: Captura Youtube ]
Coreea de Nord este în doliu pentru 11 zile, în memoria lui Kim Jong-II, și le-a interzis cetățenilor să râdă. Ce alte reguli s-au mai impus?!

Coreea de Nord a comemorat vineri, 17 decembrie, 10 ani de la moartea fostului lider Kim Jong-il și cetățenilor li s-au impus reguli clare în ceea ce privește doliul. Timp de 11 zile cetățenii nu au voie să râdă sau să arate orice grimasă de fericire, dar nici să consume alcool.

Citeste si: Cetățenii care nu mai au voie să poarte haine de piele. Kim Jong-un a interzis acest lucru 

Nord coreenii l-au comemorat pe fostul lider Kim Jong-II 

Kim Jong-Il a murit în 2011, la vârsta de 70 de ani, locul său fiind luat de Kim Jong-un. Anul acesta s-au împlinit zece ani de la moartea sa și deși Guvernul ar fi trebuit să impună un doliu de zece zile, au mai prelungit cu încă o zi entru a marca cea de-a zecea aniversare de la moartea fostului lider. Pe lângă faptul că oamenii nu au voie să râdă, nu au putut nici să meargă la cumpărături în ziua de 17 decembrie.

„În perioada de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement. În trecut, mulți oameni care au fost prinși consumând alccol sau în stare de ebrietate, în timpul perioadei de doliu, au fost arestați și tratați ca niște „criminali ideologici. Au fost luați și nu au mai fost văzuți niciodată. Chiar dacă un membru al familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să plângi tare, iar trupul poate fi scos din casă abia după perioada de doliu. Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar zilele de naștere dacă sunt în perioada de doliu”, a declarat un cetățean din Coreea de Nord.

O a doua sursă a RFA- un rezident din provincia vestică South Hwanghae- a spus că poliția a fost instruită să aibă grijă de oamenii care nu par îndurerați.

„Ei vor avea datoria specială de a înlătura comportamentele care dăunează stării de doliu colectiv.”

O înregistrare video de la Phenian îl arată pe liderul nord-coreean Kim Jong-un cu un aer foarte posomorât în timp ce participă la ceremonia de comemorare a 10 ani de la moartea tatălui său.