Stiri

Dimineața Nebună. Cele mai ciudate obiceiuri de înmormântare din lume. AUDIO

Dimineața Nebună. Cele mai ciudate obiceiuri de înmormântare din lume. AUDIO
Dimineața Nebună. Cele mai ciudate obiceiuri de înmormântare din lume. AUDIO
Tu știai că în Coreea de Nord, de exemplu, oasele celor decedați sunt transformate în bijuterii?! Află mai multe obiceiuri ciudate de înmormânatare din lume

Fiecare cultură are propriile obiceiuri și tradiții. Acest lucru nu este exclus și când vine vorba de înmormântare. Astfel, matinalii Mishu și Cosmin au extras principalele obiceuri ciudate de înmormântare din întreaga lume. Dacă ți-am stârnit curiozitate, dă play materialelor audio de mai jos. 

Citeste si: Dimineața Nebună: O tânără, virală pe rețelele sociale după ce a renunțat la șampon de 6 ani: „Arată mult mai sănătos”- AUDIO

Dimineața Nebună. Topul celor mai ciudate obiceiuri de înmormântare din lume 

În Bistrița, plânsul celui decedat se face în versuri și folosind cuvinte obscene. Un alt obicei ciudat vine tot din Ardeal, acolo unde apropiații defunctului se așează în jurul unei mese lângă sicriu și joacă cărți și spun glume, potrivit Adevărul.

 

La hinduşi, până după înmormântarea celui decedat, cei ai casei nu consumau niciun aliment. În Transilvania, familia decedatului angajează femei care au menirea de a plânge mortul. Tot acestea, numite „bocitoare”, trebuie să îl caracterizeze în versuri pe cel decedat, notează aceeași sursă citată. 

 

Un alt obicei super ciudat vine din Madagascar, acolo unde, o dată la șapte ani trupurile neînsuflețite sunt exhumate și înfășurate în pânză și apoi se dansează cu ei în spinare.  

Speak și Ștefania, despre obiceiurile ciudate de înmormântare pe care le-au descoperit ei în vacanța din Bali 

Despre obiceiuri ciudate de înmormântare au vorbit și Speak și Ștefania, recent în cadrul unui podcast. 

Dimineața Nebună. Cele mai ciudate obiceiuri de înmormântare din lume. AUDIO
Dimineața Nebună. Cele mai ciudate obiceiuri de înmormântare din lume. AUDIO[Sursa foto: Captură YouTube]

„O dată la cinci ani fac această mare ceremonie unde se incinerează toți morții. Oricine a murit în perioada aceea, indiferent că a murit acum o lună sau acum trei-patru ani, ei sunt incinerați atunci când se face acea ceremonie. Practic, la acea ceremonie se incinerează toți morții din cei cinci ani. Fiecare familie trebuie să se pregătească. Dacă ai muncit la acea ceremonie satul te pedepsește. Nu mai ai voie să intri în templul satului și nu mai vorbește nimeni cu tine”, au povestit Speak și Ștefania despre un ritual de înmormântare din Bali.  

„Cimitirele la ei nu arată a cimitir. Este un câmp frumos. Au un sat unde în mod normal nu intră turiști. E un sat în care ăia nu-și îngroapă morții. Îi lasă la vedere. Au un copac foarte mare care miroase foarte tare și intens și acoperă mirosul de putrefacție. Și eu am zis că vreau să mă duc acolo”, au mai declarat cei doi.