Stiri

Dimineața Nebună: Cât costă cea mai scumpă pizza din lume? Preparatul conține fulgi din aur de 24 karate și trufe albe - AUDIO

Cea mai scumpă pizza conține fulgi din aur de 24 karate și trufe albe
Cea mai scumpă pizza conține fulgi din aur de 24 karate și trufe albe [Sursa foto: PixaBay]
Cea mai scumpă pizza conține fulgi din aur de 24 karate și trufe albe. Avem detalii în articol.

Dacă italienii sunt cunoscuţi pentru cea mai bună pizza din lume, americanii au creat cea mai scumpă pizza din lume. Un restaurant din Los Angeles a reinventat clasica mâncare italiană, noua variantă de pizza având blatul subțire ca hârtia, iar cel mai scump sortiment costă 3.500 de dolari. Pe lângă ingrediente culinare fine precum caviarul, pizza numită ”Aleasa” este învăluită şi cu o foiţă de aur de 24 de karate.

„Cred că este mult mai mult decât un trend. Cred că este un nou mod de a mânca un produs de de bază care există de 100 de ani, și un mod de a-l mânca care nu numai că este distractiv și interesant, dar care elimină caloriile, dar lasă toată aroma”, a spus Nile Niami, fondator și proprietar.

Citește și: 21 iulie 2022: Ziua Junk Food. Cele mai nesănătoase mâncăruri din lume

Nou concept de pizza are  mai puține calorii

Noua pizza cu blatul subțire ca hârtia a devenit rapid extrem de populară în Los Angeles. Oamenii sunt atrași și de modul inedit de a o mânca: pun micro-plante pe felie, o rulează și se bucură de preparatul italian cu mai puține calorii. O pizza întreagă de acest fel are între 380 și 790 de calorii. Prin comparație, o singură felie de pizza cu blat obișnuit poate avea în jur de 285 de calorii. Preparatul este servit pe o farfurie placată cu aur adevărat, pe car, la final, o păstrează clientul. În plus, o parte din profit ajunge la Spitalul din Copii din Los Angeles. 

Cea mai scumpă pizza conține fulgi din aur de 24 karate și trufe albe
Cea mai scumpă pizza conține fulgi din aur de 24 karate și trufe albe[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Dimineața Nebună: Doi polițiști au pornit girofarul mașinii ca să parcheze ilegal pe trotuar. Nu se aflau într-o intervenție, doar le era poftă de fast-food- AUDIO

„Pizza de 3.500 de dolari este foarte specială pentru că, în primul rând, trufele se găsesc doar de trei ori pe an, iar pizza noastră are 56,69g de trufe albe Alba împreună cu fulgi de aur. Și nu numai că are un gust incredibil, dar îi ajută și pe alții, pentru că 2.000 de dolari din achiziția acelei pizza merg la Spitalul de Copii din Los Angeles, în numele clienților”, a mai spus Nile Niami, fondator și proprietar.

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.