Stiri

Dimineața Nebună | Campaniile de vaccinare în lume. Ce primesc cei care se vaccinează?

Dimineața Nebună | Campaniile de vaccinare în lume. Ce primesc cei care se vaccinează?
Pentru a impulsiona populația să se vaccineze, autoritățile din întreaga lume au pus la bătaie mici beneficii.

Campania de vaccinare nu stagnează doar la noi în țară, ci în întreaga lume. Oamenii sunt reticenți în privința vaccinului și pentru a-i determina să se vaccineze, autoritățile au pus la bătaie diverse vouchere sau cadouri pe care să le dea celor care s-au vaccinat. Dacă la noi s-au oferit tichete de masă și chiar mici și bere gratis, în Iondonezia, de exemplu, se oferă o găină vie pentru fiecare persoană care demonstrează că s-a vaccinat.

Cei din Israel, de exemplu, primesc bere, în vreme ce populația Malaesia primește o prăjitură gratis. 

Ce mai primesc oamenii din diverse colțuri ale lumii care doresc să se vaccineze, afli din materialul audio de mai jos: 

România a adoptat certificatul verde covid. Va fi necesar la restaurante, spectacole, evenimente private, locuri de joacă dacă incidența trece de 3 la mie

Certificatul verde Covid-19 prin care persoanele pot demonstra fie că sunt vaccinate, au trecut prin boală sau au un test covid negativ, a fost adoptat. Astfel, certificatul verde va fi necesar persoanelor din localităţile în care incidenţa cazurilor este  între 3 și 6 la mia de locuitori.

Certificatul verde este necesar pentru localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine. 

Certificatul verde va putea fi verificat foarte uşor prin intermediul aplicaţiei Check Dcc făcută de STS. Mai exact, se va putea scana un cod QR de pe certificatul de vaccinare. Aplicaţia este disponibilă în Google Plaz, informează Digi 24