Stiri

Dimineața Nebună: Autoritățile din Amsterdam vor să mute Cartierul Roșu într-un mall erotic

Dimineața Nebună: Autoritățile din Amsterdam vor să mute Cartierul Roșu într-un mall erotic
Autoritățile din Amsterdam vor să mute Cartierul Roșu într-un mall erotic [Sursa foto: timeout]
Autoritățile din Amsterdam vor să construiască un mall erotic pentru lucrătoarele sexuale din Cartierul Roșu, însă nimeni nu dorește o astfel de construcție în cartierul său

Autoritățile din Amsterdam vor să mute tot Cartierul Roșu într-un mall erotic, însă au o mare problemă. Autoritățile locale au început un proiect de construire a unui complex cu baruri, restaurante, săli de teatru, cinema și camere pentru lucrătoarele sexuale, însă nimeni nu dorește așa ceva în cartierul său. Această măsură a fost luată în urma disputelor legate de zgomotul forfotei, criminalitatea și pericolul ridicat al mulțimilor în perioadele de aglomerație.

Citește și: Dimineața Nebună: Un bărbat și-a dat șeful în judecată pentru că este plătit cu peste o sută de mii de euro pe an să nu facă nimic: „Mă plictisesc!”- AUDIO

Autoritățile din Amsterdam vor să mute Cartierul Roșu într-un mall erotic

Un arhitect a fost desemnat să realizeze proiectul unei clădiri care să adăpostească tot ceea ce se afla în Cratierul Roșu.

Amplasamentul va avea mai multe etaje și 100 de camere pentru lucrătoarele sexuale, cu spații destinate divertismentului și un centru de sănătate. Autoritățile au identificat opt posibile amplasamente, de la zona sălii de conferințe și afaceri RAI, până la zona portului Haven-Stad, aflată în dezvoltare. Acest lucru a stârnit atât nemulțumirea localnicilor, cât și pe cea a lucrătoarelor sexuale, care nu vor să renunțe la ferestrele lor. 

Citește și: Dimineața Nebună. Excremente de urs, puse la vânzare ca suvernir: „Se pot folosi ca plastilină". Audio

Dimineața Nebună: Autoritățile din Amsterdam vor să mute Cartierul Roșu într-un mall erotic
Autoritățile din Amsterdam vor să mute Cartierul Roșu într-un mall erotic[Sursa foto: babylontours]

Femke Halsema, primarul Amsterdamului a declarat că înțelege temerile celor care se opun construirii unui mall erotic, dar aceasta susține că este un prim pas pentru a îmbunătății calitatea vieții în inima orașului, dar și viața angajaților sexuali, precum și pentru a reduce influența crimei organizate. Soluția pe care o propune este construirea unui centru erotic inspirat din celebrul film "Moulin Rouge".

„Sper că este posibil să creăm un centru erotic care să aibă clasă și distincție și să nu fie un loc în care se adună numai micii infractori și cele mai vulnerabile femei. Dar am înțeles și că acesta e un drum lung, fiindcă multă lume asociază industria sexului cu infracționalitatea și cu vulnerabilitatea femeilor, cu încălcarea drepturilor omului. Așa că în cele mai multe cartiere lumea nu este foarte entuziasmată de centrul erotic", a declarat Femke Halsema.

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.