Stiri

Dimineața Nebună. Autopsierii de la spitalul din Suceava, trimiși în judecată pentru luare de mită. Audio

Autopsierii de la spitalul din Suceava, trimiși în judecată pentru luare de mită
Autopsierii de la spitalul din Suceava, trimiși în judecată pentru luare de mită
Patru autopsieri de la Spitalul Județean din Suceava au fost trimiși în judecată pentru luare de mită.

Procurorii din Suceava au anunțat că toți autopsierii de la Spitalul din Suceava, dar și o îngrijitoare, au fost trimiși în judecată, notează Monitorul de Suceava.

Ce infracțiuni au comis autopsieri de la spitalul din Suceava?! 

Se pare că autopsieri și îngrijitoarea au cerut bani de rudele persoanelor decedate pentru efectuarea unor servicii precum îmbălsămat, spălat sau îmbrăcat.

Serviciile pentru care erau și plătiți de către spital. Infracțiunile au fost comise în perioada februarie – aprilie 2020, în timpul pandemiei de coronavirus. 

Una dintre autopsiere a comis 36 de infracșiuni și a fost plasată sub control judiciar, dar între timp s-a pensionat. Femeia este acuzată că ar fi primit de la 36 de persoane sume cuprinse între 20 și 350 de lei, precum și alte bunuri.

Mai mult, femeia a luat 600 de lei din buzunarul unei persoane decedată, bani care ar fi trebuit să-i revină rudei care urma să ridice trupul neînsuflețit.

Un alt autopsier din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost trimis în judecată pentru şapte infracţiuni de luare de mită. El este acuzat că în perioada martie-aprilie 2020 a pretins şi primit de la aparţinători ai persoanelor decedate sume cuprinse între 50 şi 200 de lei.

„În sarcina acesteia s-a reţinut că la data de 24 martie 2020, în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, a pretins sume de bani de la fiul unei persoane decedate, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea şi eliberarea trupului acesteia, primind suma de 100 de lei pentru serviciile prestate de pulverizare produse biocide (formolizare), efectuarea procedurii de identificare şi predarea cadavrului”, au transmis procurorii.

De asemenea, același tip de fapte l-ar fi comis și îngrijitoarea care a colaborat cu cei patru autopsieri ai Spitalului Județean Suceava.

Curios este că, toate celelalte persoane, în afara de autopsiera care a ieșit la pensie, își desfășoară activitatea în spital până când instanța va pronunța o decizie.