Stiri

Dimineața Nebună: Afacere inedită cu râme în Gorj! Cum se produc râmele și la ce folosesc ele. Ce au aflat Mishu și Cosmin?! AUDIO

Dimineața Nebună: Afacere inedită cu râme în Gorj! Cum se produc râmele și la ce folosesc ele. Ce au aflat Mishu și Cosmin?!
Daniel Pasăre are o afacere cu râme în Gorj [Sursa foto: Adevărul ]
Un tânăr are o afacere cu adevărat inedită. Și-a făcut o crescătorie de râme pentru a produce îngrășământ natural. Cum a luat această decizie?!

Un tânăr din Gorj deține o fermă cel puțin neobișnuită. Daniel Pasăre are 33 de ani și a lăsat munca de corporație pentru a înființa o fermă de râme. Da, ai citit bine, chiar are o fermă de râme, și nu orice fel de specie. Specia pe care gorjeanul o crește are denumirea de Hibridul Roşu de California.

Citeste si: Dimineața Nebună: O bunicuță din Ucraina a ucis opt soldați ruși! I-a servit cu prăjituri de casă otrăvite. Audio

Afacerea inedită din Gorj: „Nu ne putem plânge de câştiguri”. Cu ce preţ vinde îngrășământul bio

Daniel deține în în comuna Teleşti aproape opt milioane de râme pe care le folosește pentru a produce îngrășământ pe care l-a denumit „Bio Humusu Gorjenesc“. Afaceristul și-a propus să ajungă la un număr de 30 de milioane de râme. 

„După folosirea râmelor în gunoiul de grajd rămâne acea micoză care ajută la dezvoltarea microorganismelor în pământul respectiv şi creşterea PH-ului. Folosindu-l la orice cultură, ne ajută să creştem producţia între 18 şi 80%, în funcţie de solul unde în folosim. Unde există un sol sărac în humus va însemna o creştere a producţiei cu 18-20%, iar dacă plantele se găsesc într-un sol cu un humus crescut, atunci producţia va fi mai mare cu 70-80%”, a explicat Daniel Pasăre pentru Adevărul

Despre afacerea inedită au vorbit și Mishu și Cosmin în matinalul Dimineața Nebună

În ceea ce privesc veniturile, Daniel spune că nu se poate plânge și au cerere mare în acest domeniu. 

„Nu ne putem plânge de câştiguri. Dacă vrei, se poate. Sunt cerinţe în piaţă care ne-au provocat să ne dezvoltăm, pentur a produce resepctivele cantităţi cerute. Am primit un telefon de la o doamnă din Vrancea care avea o cultură de floare soarelului şi  mi-a cerut o cantitate de 100.000 de litri, pe care nu am putut să o onorez şi asta m-a provocat. Bio Humus Gorjenesc este vândut la litru, şi nu la kilogram. Litru înseamnă undeva la 80 la sută sol şi 20 la sută umiditate. Pământul se măsoară în litri. În prezent, preţul unui litru este de doi lei”, ne lămureşte Daniel.