Stiri

Dimineața Nebună: 5 iulie 2022 - Ziua bikinilor

Dimineața Nebună: 5 iulie 2022 - Ziua bikinilor
Ziua Națională a Bikinilor marchează aniversarea inventării costumului de baie din două piese.

Costumul de baie din două piese și-a făcut debutul la Paris. Designerul francez Jaques Heim a vrut să numească bucățile de țesătură „atom”, dar designerul Louis Réard și-a numit piesa, dezvăluită în această zi în 1946, cu numele „bikini”.

Până la cel de-al Doilea Război Mondial, cei care fac plajă au lăsat deoparte costumele de baie caste dintr-o singură piesă pentru costume de baie simple din două piese.

Cu toate acestea, nimic nu a pregătit Statele Unite ale Americii pentru acești bikini reinventați când au împânzit plajele pe 5 iulie 1946. 

Despre acest subiect au vorbit și Mishu și Cosmin în Dimineața Nebună

Citeste si: Neversea 2022: Tot ce trebuie să ştii despre cel mai aşteptat festival de pe litoral

În timp ce Europa și-a îmbrăcat cu entuziasm bikini după un război mondial lung și anevoios, simțul decenței i-a împiedicat pe americani să-i accepte  până în anii 1960.

Astăzi, bikiniul vine în toate formele, mărimile, culorile și țesăturile. Designerii au extins stilul pentru a flata mai multe forme ale corpului, atrăgând mai multe femei să-i poarte.

Pe tot parcursul verii, plajele și piscinele solicită costume de baie. Dacă vă gândiți la bikini, poate că sărbătoarea este ziua în care să alegeți o pereche care se potrivește stilului dmneavoastră.

Citeste si: Cât costă un şezlong la mare în Mamaia, Constanţa, Costineşti, Eforie şi Mangalia? Preţurile actualizate pentru 2022

Fondatorul Zilei Naționale a Bikiniului

Deși nu am reușit să identificăm fondatorul Zilei Naționale a Bikiniului, am stabilit data pentru ziua în care se comemorează aniversarea costumului de baie în bikini. Louis Réard, designer, a prezentat cel mai mic costum de baie pe care îl văzuse lumea numindu-l bikini. Designerul a sperat că declarația sa de modă va fi explozivă, la fel ca testele atomice de pe atolul Bikini. Réard a stârnit o avalansă de păreri din cauza bikinlor lui micuți. Multe țări chiar au interzis costumul de baie din două piese timp de câteva decenii.