Stiri

Dimineața Nebună: 19 iulie 2022: Ziua Daiquiri. Cum se prepară renumitul cocktail? Audio

19 iulie 2022: Ziua Daiquiri
19 iulie 2022: Ziua Daiquiri
Ziua Națională a Daiquiri are loc în fiecare an pe 19 iulie, când oamenii își umplu paharele cu acest cocktail pe bază de rom.

Cocktailurile sunt băuturi alcoolice amestecate sau amestecuri din mai multe băuturi spirtoase. Cocktailul a câștigat popularitate într-o perioadă scurtă de timp atât în ​​Europa, cât și în America.

Știați că daiquiri a fost probabil inventat de mineri cubanezi? Un inginer pe nume Jennings Cox a supravegheat o mină într-un sat numit Daiquiri în 1898, în timpul războiului hispano-american. După muncă, Cox și colegii săi se adunau la barul local.

Într-o zi, Cox a amestecat Bacardi, zahăr și lime într-un pahar de gheață. Numită după minele Daiquiri, băutura a foarte populară în Havana. 

Citeste si: Emilia Clarke din "Game of Thrones", mărturii cutremurătoare: "Nu mai pot folosi o parte din creier. Este incredibil că pot să vorbesc"

19 iulie 2022: Ziua Daiquiri
19 iulie 2022: Ziua Daiquiri

INGREDIENTE DAIQUIRI

60 ml rom alb
25 ml suc de lime
1 lingurita zahar
cuburi de gheata

Citeste si: Manelele, noua modă la festivalurile de muzică electronică. Ce manea s-a auzit la Electric Castle

MOD DE PREPARARE DAIQUIRI:

Toarna zaharul si sucul de lime intr-un shaker si amesteca pana la dizolvarea zaharului.
Adauga si romul, apoi umple shaker-ul cu cuburi de gheata. Agita shaker-ul pentru alte 10 secunde, apoi toarna compozitia, fara gheata, intr-un pahar racit la congelator.
Garniseste paharul cu o felie de lime.

Romul, sucul de lămâie și zahărul sau un alt îndulcitor sunt componentele cheie ale unui daiquiri.

19 iulie 2022: Ziua Daiquiri
19 iulie 2022: Ziua Daiquiri

Ziua Națională a Daiquiri este foarte importantă în răspândirea conștientizării cocktailurilor în rândul publicului larg și oferă, de asemenea, o șansă excelentă de a vă relaxa și de a vă bucura de o sărbătoare cu prietenii și familia. Ziua se încadrează în categoria ocaziilor plăcute care sunt create cu adevărat pentru a fi savurate și sărbătorite.

Un daiquiri nu este doar o băutură, este ca o medalie de aur la sfârșitul zilei cuiva. Potrivit cercetătorilor, gustul daiquiri eliberează în creier o substanță chimică care îi face pe oameni să vrea să bea mai mult. De asemenea, poate declanșa producția de dopamină în creier, ceea ce duce doar la emoții plăcute.