Stiri

Dimineața Nebună. 10 mai 2022: Ziua Creveţilor. Ce benficii au fructele de mare pentru sănătatea noastră

10 mai 2022
10 mai 2022
10 mai 2022: Ziua Creveţilor: Un cunoscător al diferitelor tipuri de crustacee și al tuturor modurilor de a le găti, probabil ar fi dezamăgit că Ziua Națională a Creveților este organizată doar o dată pe an, pe 10 mai.

Fanii creveților din toată țara se pot reuni pentru a-și onora dragostea pentru crustacee, numite în mod obișnuit „fructe de mare”. Creveții sunt personaje interesante, iar unii chiar pot străluci în întuneric! Elvis Presley a cântat chiar și o dată un cântec despre ei: „Dacă ar trebui să trăiesc până la nouăzeci de ani, nu voi uita niciodată micuții creveți."

În Romania, creveții sunt consumați mai mult decât orice alt tip de fructe de mare, așa că, desigur, își merită propria zi! Prăjiți, la grătar sau reci.

Despre ziua creveților au vorbit și Mishu și Cosmin în Dimineața Nebună

Ce sunt creveții?

Crevetele este numele comun pentru un mic crustaceu acvatic. Creveții au un exoschelet subțire, care se îndepărtează în general înainte de a mânca, iar corpurile lor sunt împărțite în trei segmente: capul, toracele și abdomenul.

Creveții pot fi găsiți în ape reci sau calde și sunt, de asemenea, crescuți. Soiurile de apă rece tind să fie mai mici. Există mii de soiuri diferite de creveți, dar în Marea Britanie, este cel mai probabil să vedeți creveți tigru, rege sau din Atlanticul de Nord.

Citeste si: Horoscop 10 mai 2022: Cea mai bună zi din an pentru aceste zodii

10 mai 2022
10 mai 2022

Top 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de creveți

1. O sursa utila de vitamine

Creveții sunt o sursă utilă de vitamine din grupul B, inclusiv B12 și acid folic. Aceste vitamine joacă un rol important în producerea de energie și refacerea globulelor roșii.

2. O sursă de oligominerale importante

Creveții sunt o sursă utilă de oligoelemente mai greu de obținut, cum ar fi iodul, zincul și seleniul. Avem nevoie de iod pentru a susține funcționarea corectă a glandei tiroide, în timp ce zincul și seleniul susțin sistemul imunitar.

Citeste si: Bancul zilei de luni, 9 mai: Dieta cu legume

3. O sursă de antioxidanți protectori

Creveții au o nuanță roz datorită unui compus numit astaxantina, care se obține prin algele pe care le mănâncă creveții. Acest compus are proprietăți antiinflamatorii și poate reduce riscul unor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul, și poate fi benefic pentru sănătatea pielii.

4. Poate susține pierderea în greutate

Crustaceele precum creveții sunt o sursă excelentă de proteine ​​​​de înaltă calitate, ușor digerabile. De asemenea, are un conținut scăzut de calorii și grăsimi și poate fi o includere utilă într-un plan de slăbire.

5. Constituie una dintre cele doua portii recomandate de fructe de mare pe saptamana

O dietă sănătoasă și echilibrată ar trebui să includă cel puțin două porții de pește sau fructe de mare pe săptămână, iar o porție ar trebui să fie o varietate de pește uleios. Crustaceele, ca și creveții, constituie una dintre aceste porții recomandate.