Stiri

Dansul și beneficiile sale. Oamenii care dansează sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai inteligenți.

Oamenii care dansează sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai inteligenți. Iată de ce?!
Oamenii care dansează sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai inteligenți. Iată de ce?! [Sursa foto: PixaBay]
Știai care sunt beneficiile dansului în viața ta? Cu siguranță nu știai că o oră dans poat fi echivalentului unui antrenament fitness.

Într-un articol din Elite Daily, scriitoarea Alexa Mellardo spune: „Dansul nu este doar un hobby sau o pasiune, ci este un stil de viață”. Dansul este o activitate care ar trebui să existe în viața fiecărui om. Dansul este bun pentru tine în multe feluri. Și iată doar câteva dintre ele. 

Citeste si: Saga Festival! Fanii muzicii electronice au dansat în ploaie în ultima seară de festival

1. Dansul este un antrenament extrem de bun și benefic organismului

Dansul face să bată inima! Un studiu a constatat că persoanele cu afecțiuni cardiace care au dansat doar 20 de minute, de trei ori pe săptămână, și-au văzut inima îmbunătățindu-se semnificativ mai mult decât cei care au urmat antrenamentele cardio tradiționale. 

2. Oamenii care au crescut dansând sunt mai puțin stresați 

Într-un studiu suedez care a implicat 112 adolescente, cercetătorii au descoperit că adolescenții care au inclus dansul în rutina lor săptămânală au văzut rezultate pozitive. Toți participanții au avut de-a face cu dureri de spate și gât, anxietate, depresie sau stres.

Jumătate dintre fete au fost implicate în cursuri de dans în fiecare săptămână, în timp ce cealaltă jumătate nu a fost implicată. Fetele care au dansat în viața lor au văzut o îmbunătățire a sănătății lor mintale și, de asemenea, au raportat că au experimentat o creștere a dispoziției.

Oamenii care dansează sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai inteligenți. Iată de ce?!
Oamenii care dansează sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai inteligenți. Iată de ce?![Sursa foto: PixaBay]

„Conform acestor rezultate, în ciuda problemelor precum stresul și alte provocări potențiale în a fi o fată adolescentă, dansul poate duce la o aderență ridicată și o experiență pozitivă pentru participanți”, a spus autorul principal al studiului, Anna Dubert. „Acest lucru ar putea contribui la obiceiuri sănătoase susținute”.

3. Te face mai fericit

Un studiu de la Universitatea din Londra a descoperit că dansul determină creierul să elibereze neurotransmițători care ridică starea de spirit în celulele creierului care stimulează creșterea de noi neuroni și de noi conexiuni celulare, făcând literalmente mintea mai suple. Pentru studiu, cercetătorii au repartizat pacienților cu tulburări de anxietate să petreacă timp în patru cadre terapeutice: un curs de dans modern, un curs de exerciții, un curs de muzică sau un curs de matematică.

Oamenii care dansează sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai inteligenți. Iată de ce?!
Oamenii care dansează sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai inteligenți. Iată de ce?![Sursa foto: PixaBay]

Doar cursul de dans a redus semnificativ anxietatea.