Stiri

Cum să verifici reducerile de Black Friday: „Oamenii se așteaptă la reduceri foarte mari”

black friday
Marian Andrei, specialist IT, despre cum să verifici dacă reducerile de Black Friday sunt bune  [Sursa foto: Instagram, Pixabay ]
Care este cea mai bună metodă de a nu fi păcălit de prețul produselor de Black Friday 2022.

Black Friday 2022, ziua cu cele mai multe reduceri din an, este extrem de așteptată de către oamenii din toată lumea. Acest eveniment se organizează în data de 11 noiembrie 2022, însă mulți comercianți obișnuiesc să extindă reducerile în perioada lunii noiembrie și nu numai.

Marian Andrei, specialist IT, a vorbit la un post de televiziune despre una dintre cele mai așteptate zi din an, în special despre modul cum românii pot verifica că prețurile de Black Friday sunt pe bune.

Prezentatorul a mărturisit faptul că organizarea unui astfel de eveniment este, într-adevăr, dificil, iar mulți comercianți nu pot face față.

„Și o reducere de 5% este binevenită. Oamenii se așteaptă la reduceri foarte mari. Sunt, într-adevăr, anumite categorii pe care comercianții le-ar putea compromite, care să atragă și alte produse. Este imposibil să dai astfel de reduceri foarte des. Dacă vrei să faci o reducere mai mare de 3-5% la sută trebuie să mai renunți din profitul tău

Să organizezi un astfel de eveniment presupune ca tu ca comerciant să te pregătești din timp, unii comercianți se pregătesc din primăvara. Dacă îți faci foarte bine stocurile și cumperi în cantități foarte mari de la producători, atunci poți să te duci spre 10-15%”, a declarat Marian Andrei.

black friday
Sfaturi utile pentru Black Friday 2022 [Sursa foto: Pexels ]

Cum pot cumpăra românii produse la cel mai mic preț

Marian Andrei a oferit sfaturi utile cu privire la o modalitate prin care românii își pot cumpăra produsele mult dorite, la cel mai mic preț. Cel mai important pas este ca fiecare să își instaleze pe calculator/laptop un plug-in special, o extensie care le va arăta cele mai bune prețuri. O altă modalitate este folosirea de site-uri specializate pentru compararea prețurilor.

„E foarte simplu, avem nevoie de un browser, putem să instalăm un plug-in. Eu am descărcat un plug-in, care se numește Pricy, la fiecare produs pe care îl vizionez pot să văd istoricul prețului, dar și cât costă la alte magazine online. Așa îmi pot da seama dacă reducerile sunt pe bune și dacă magazinul îmi oferă cel mai bun preț”, a mărturisit specialistul IT, la TV.

Citeste si: Cât ar putea cheltui românii în 2022, în online. Două din zece produse cumpărate în România sunt de pe internet

Marian Andrei a mai transmis faptul că românii nu ar trebui să își facă griji cu privire la cumpărarea unui produs mai scump decât în mod normal, deoarece acest lucru este interzis prin lege.

„În anumite categorii nu o să vedem scumpiri, oricum din câte știu avem o lege care ne protejează. În ziua reducerilor, prețul cel mai mic ar trebui să fie, într-adevăr, cel mai mic preț”, a mai adăugat prezentatorul.