Stiri

Concerte la Târgul de Crăciun din București! Artiștii care vor urca pe scenă și programul pe zile

Concerte la Târgul de Crăciun din București 
Concerte la Târgul de Crăciun din București  [Sursa foto: Facebook]
Iată ce concerte vor fi la Târgul de Crăciun din București în următoarele zile.

Concerte la Târgul de Crăciun din București. În această perioadă, Târgul de Crăciun din București, din Piața Constituției, este una dintre principalele atracții. Bucureștenii și nu numai vin n număr tot mai mare la târgul din centrul Capitalei, pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase târguri din ultimii ani.

În mini-vacanţa de Sfântul Andrei și 1 Decembrie vor avea loc diferite concerte la Târgul de Crăciun din București, iar pe scenă vor urca artiști desăvârșiți, cum ar fi Andra, care a concertat pe data de 30 noiembrie 2022, Nicolae Voiculeţ și Cezar Ouatu.

Iată programul concertelor la Târgul de Crăciun din București în următoarele zile. Pentru programul primului weekend prelungit de concerte din Piața Constituţiei, bucureștenii sunt așteptați în fiecare zi, începând cu ora 19:30.

Târgul de Crăciun București 2022
Andra deschide seria de concerte de la Târgul de Crăciun București 2022[Sursa foto: Facebook ]

Concerte la Târgul de Crăciun din București pe 1 decembrie

De Ziua Națională a României, muzica populară va pune stăpânire pe atmosfera de la Târgul de Crăciun.

Lavinia Goste, alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Națională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira va insufla bucurie în rândul publicului joi, 1 decembrie, cu melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale țării, interpretate la instrumente tradiționale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiță, nai sau taragot.

Concerte la Târgul de Crăciun din București pe 2 decembrie

Ziua de 2 decembrie va fi deschisă de Corul Universităţii din Bucureşti şi Spirit Brass Quintet, iar Nicolae Voiculeţ, artistul care a dus arta naiului în Japonia, America de Nord și de Sud, colaborator al Orchestrei Filarmonice din Viena, Stockholm și Praga, va urca pe scenă cu un program de doine şi colinde al concertului "Sus la naltul Cerului", precizează ARCUB.

Citește și: Târgul de Crăciun din București s-a deschis în Piaţa Constituţiei! Ce îi așteaptă pe vizitatori

Folk for Kids, Armonia Brass Quintet şi Lupii lui Calancea vor putea fi ascultați pe 3 decembrie. Aceștia vor fi urmați, în ultima zi a mini-vacanţei, de Vocea copilăriei, Corul de Copii Radio condus de dirijorul Răzvan Rădos, Ana Cebotari şi concertul de pop-opera oferit de Cezar Ouatu & Ascendis Choir.

Concerte la Târgul de Crăciun din București pe 3 decembrie

Cântece vechi românești reinventate pe groove-uri de Drum’n’Bass de LUPII lui Calancea vor fi oferite publicului într-un concert care va avea loc sâmbătă, 3 decembrie.

Basarabenii promit un show original în care pasaje clasice se împletesc cu elemente de folclor şi datini demult uitate pe ritmuri urbane.

Concerte la Târgul de Crăciun din București 
Concerte la Târgul de Crăciun din București  [Sursa foto: Pexels ]

Concerte la Târgul de Crăciun din București pe 4 decembrie

Cezar Ouatu va susține un concert pop-opera duminică seara, pe 4 decembrie, alături de Ascendis Choir. Cunoscut pentru versatilitatea vocii sale, Cezar Ouatu creează întotdeauna magie pe scenă și surprinde cu un registru inedit de melodii ce poate să varieze de la arii celebre de operă, la piese de folclor sau interpretări moderne de jazz, muzică pop sau rock-simfonică.

Amintim că programul artistic va fi completat, zilnic, de momente vesele aduse în Piața Constituției de trupa de copii Picii lu’ Soreasca, Butterfly Band, Ana Cebotari sau de muzica de fanfară a ansamblurilor de alămuri Armonia Brass Quintet şi Spirit Brass Quintet. Muzica de Crăciun va răsuna cu sensibilitate şi rafinament în concertele mai multor ansambluri corale din România, printre care și Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos.

Program 30 noiembrie – 4 decembrie. Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

Miercuri, 30 noiembrie| 19:30-21:50

Picii lu’ Soreasca

Armonia Brass Quintet

Andra

Joi, 1 decembrie| 19:30-21:30

Butterfly Band

Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă & Orchestra Națională Valahia. Invitat special: Valentin Sanfira

Vineri, 2 decembrie| 19:30-21:30

Corul Universității din București

Spirit Brass Quintet

Nicolae Voiculeţ – Sus la naltul cerului

Sâmbătă, 3 decembrie| 19:30-21:45

Folk for Kids

Armonia Brass Quintet

LUPII lui Calancea

Duminică, 4 decembrie| 19:30-22:00

Vocea copilăriei

Corul de Copii Radio condus de dirijorul Răzvan Rădos

Ana Cebotari

Cezar Ouatu & Ascendis Choir