Stiri

Cine este, de fapt, mama lui Elon Musk? Viaţa lui Maye Musk este impresionantă

mama lui Elon Musk
mama lui Elon Musk
Viata lui Maye Musk rivalizează cu a fiului ei în realizări și fascinație. Iata cine este, de fapt, mama lui Elon Musk.

Maye Musk (născută Haldeman; născută la 19 aprilie 1948) este un model și dietetician canadian-sud-african. Ea este model de 50 de ani, apărând pe coperțile revistelor, inclusiv ediția de sănătate a revistei Time, Ziua Femeii și Vogue.

Gigantul și antreprenorul tehnologic Elon Musk este cunoscut pentru rolurile sale în PayPal, Tesla Motors și SpaceX. Dar înainte de a începe să producă mașini electrice și să lanseze rachete în spațiu, a crescut în Africa de Sud cu mama sa, Maye Musk.

Maye, pe lângă faptul că l-a crescut pe Elon și pe frații săi de succes, Kimbal și Tosca, a trăit o viață care, deși diferită de cea a lui Elon, rivalizează cu a lui în realizări și fascinație. Iată cateva lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre mama miliardarului 

Citeste si: Mama lui Elon Musk, Maye, vine în România. Când va ajunge la noi în țară

Maye Musk este un supermodel

Maye a început să modeleze la vârsta de 15 ani. Deși i s-a spus că această carieră se va termina până la 18 ani, ea a ajuns să lucreze timp de decenii ca model de tipar și de podium. „Prietenii mei îmi spun: am fost celebru înainte ca Elon să fie celebru”, a spus ea pentru Vanity Fair.

După ce a împlinit 60 de ani, Maye a avut mai mult succes, lucru pe care l-a atribuit deciziei sale de a nu-și mai vopsi părul. Cu un șoc elegant de păr alb, ea a obținut locuri de muncă care includ o reclamă pentru Virgin America, coperta revistei New York în 2011 și o cameo în videoclipul „Haunted” de Beyoncé.

Până în 2015, Maye mai trebuia să facă o audiție pentru locuri de muncă, dar a apărut la prima ei prezentare pe podium pentru Săptămâna Modei de la New York. În 2016 a fost semnată de IMG, o agenție de top pentru modele. În acel an, a făcut furori de modă atunci când l-a însoțit pe Elon la Gala Met. În 2017, când avea 69 de ani, a devenit ambasador pentru CoverGirl. Ea este cea mai veche ambasadoră a mărcii din istoria companiei de frumusețe.

„Cred că le dă speranță femeilor, pe măsură ce îmbătrânesc, pot continua să lucreze și să fie relevante, încrezătoare și confortabile cu ele însele”, a spus Maye pentru Forbes despre realizarea ei.

Succesul ei continuu oferă, de asemenea, un exemplu pozitiv pentru domeniul ei. „Fetele tinere mă opresc pe stradă și spun că cariera mea le dă speranță că, dacă fac asta la 70 de ani, o pot face la 25 de ani”, a spus ea pentru Marketwatch.

mama lui Elon Musk
mama lui Elon Musk

Maye Musk este dieteticiană

Maye deține două diplome de master, unul în dietetică și celălalt în știința nutriției. Și-a construit un cabinet de dietetician de succes în Africa de Sud și apoi și-a refăcut cariera după ce s-a mutat în Canada la 40 de ani. A fi dietetician i-a oferit lui Maye o carieră stabilă atunci când munca de model era lentă.

Este o expertă în rețelele sociale

Maye infirmă stereotipul potrivit căruia persoanele în vârstă nu înțeleg rețelele sociale. Feed-ul ei de Instagram a atras interesul IMG Models, iar semnarea cu ei a ajutat-o ​​să-și ducă cariera de model la următorul nivel. Maye a atribuit conexiunile făcute pe Facebook că au condus la primul ei show couture, care a avut loc la 67 de ani. În plus, a folosit Twitter pentru a-și construi cariera de dietetician și lector.

În primele zile ale pandemiei de COVID-19, Maye a documentat câteva dintre mișcările sale pe podium pe Instagram pentru a strânge fonduri pentru industria modei aflată în dificultate.

Mama lui Elon Musk a participat la concursuri de frumusețe

O prietenă a intrat odată la un concurs de frumusețe pentru o tânără de 20 de ani, Maye. Ea a decis să treacă până la capăt cu competiția și a câștigat. În 1969, a fost finalistă pentru Miss Africa de Sud.

Cine este, de fapt, mama lui Elon Musk? Viaţa ei este impresionantă
Cine este, de fapt, mama lui Elon Musk? Viaţa ei este impresionantă[Sursa foto: Facebook]

Mama lui Elon Musk este o supraviețuitoare a abuzului domestic

Maye s-a căsătorit cu Errol Musk în 1970. A fost începutul unei căsnicii care conținea abuz fizic și psihic, deoarece Errol ar fi bătut-o și a forțat-o să întrerupă contactul cu familia ei. Dar despărțirea a fost dificilă, deoarece Maye se simțea stânjenită de situația ei. În plus, la acea vreme, legile privind divorțul din Africa de Sud nu considerau abuzul un motiv suficient pentru a pune capăt unei căsătorii.

După ce legile divorțului s-au schimbat în 1979, Maye s-a simțit în sfârșit capabilă să plece. Ani mai târziu, ea a împărtășit detalii despre căsătoria ei în cartea sa din 2019, A Woman Makes a Plan. Maye și-a exprimat, de asemenea, încurajarea femeilor care se află în relații abuzive, spunând Pagina 6: „Când faci o schimbare majoră, va fi înfricoșător, dar nu poți rămâne într-o situație proastă”.