Stiri

Cel mai scurt drum spre Grecia: Harta traseelor din România spre principalele insule grecești

Harta traseelor din România spre principalele insule
Harta traseelor din România spre principalele insule
Se spune că cel mai scurt drump e cel pe care îl știi cel mai bine. Pentru că știm că românii îndrăgesc insulele grecești, venim în ajutorul tău cu Harta traseelor din România spre principalele insule.

După doi ani de restricții și pandemie, românii au luat drumul străinătății odată cu începerea sezonului estival. Grecia este preferată de români pentru perioada concediilor de vară. Pentru cei care s-au gândit să ajungă pe insulele elene cu mașina, vă venim în ajutor cu harta traseelor din România spre principalele insule. 

Citeste si: Și la greci se întâmplă rele! Lili Sandu, clipe de coșmar cu fiul ei pe litoralul din Grecia: „Am crezut că murim. Nu vreți să știți prin ce am trecut"

Cel mai scurt drum spre Thassos 

Cel mai scurt drum Bucuresti Thassos si totodata unul dintre cele mai cunoscute trasee este cel cu iesire din Romania pe la Giurgiu-Ruse si cu traversarea Bulgariei in directia Beala – Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos. Intre Keramoti si insula Thassos vei traversa cu feribotul. Acest traseu poate fi parcurs in aproximativ 9-10 ore.

Citeste si: MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanță în Grecia, din cauza vremii extreme și a incendiilor

Harta traseelor din România spre principalele insule
Harta traseelor din România spre principalele insule

Cel mai scurt drum spre Salonic

Pentru cei din zona de sud, nordica ori centrala a tarii, iesirea din Romania se va face pe la Ruse. De aici pana la Salonic aveti varianta prin centrul Bulgariei, pe ruta Veliko Tarnovo – Haskovo – punctul de trecere a frontierei Makaza – Komotini (Grecia) si de aici intrati pe Autostrada A2 Egnatia Edos, pana la Salonic. In general veti merge insa pe drum de munte si pe niciun kilometru de autostrada in Bulgaria. Ca distanta, de la Ruse pana la Salonic, aveti de parcurs in jur de 660 de kilometri.

Harta traseelor din România spre principalele insule
Harta traseelor din România spre principalele insule

Cel mai scurt drum spr Halkidiki 

Distanta Bucuresti – Halkidiki este de aproximativ 750km. Traseu auto Bucuresti – Halkidiki, prin Sofia:

Traseul auto ales de majoritatea turistilor Bucuresti – Halikidiki este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Promachonas – Salonic – Halkidiki.

Citeste si: Apariția lui Brad Pitt pe covorul roșu de la lansarea Bullet Train: „Grecii purtau fuste tot timpul atunci”

Harta traseelor din România spre principalele insule
Harta traseelor din România spre principalele insule

 Cel mai scurt drum spre Lefkada şi Corfu

Traseu auto Bucuresti – Lefkada, prin Sofia

Traseul auto ales de majoritatea turistilor este: Bucuresti – Lefkada este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sandanski – Petrich – Kulata – Promachonas – Thessaloniki – autostrada catre Atena vreo 35 km – Veria – Kozani – Ioannina – Arta – Preveza – Lefkada. 

Distanta se parcurge in aproximativ 14 ore. Bulgaria este destulde aglomerata ziua, asa ca ar fi bine sa traversezi noaptea Bulgaria.

Pentru insula Corfu puteți alege următorul traseu:

Iesiti din Bucuresti pe la Vama Giurgiu, iar apoi conduceti drept, pe centura orasului Ruse, pana la Sofia.
Se merge drept pe acest drum  E 85  pana dupa localitatea  Byala  cand drumul spre Sofia  E83  face la dreapta, iar inainte la 44km se gaseste Veliko Turnovo (amfostacolo.ro)
Imediat dupa localitatea  Lukovit  se ajunge in satul  Zlatna Panega, aici unde puteti opri pentru un popas.
Conduceti spre  A2 catre Sofia, iar apoi iesiti pe centura orasului. Urmati indicativul Kulata/ Grecia, localitate de frontiera.
Dupa ce ati trecut de vama din Grecia, primul oras este  Promachonas. Conduceti pe langa  Sidorokastro, iar apoi tineti drept pe autostrada pana in  Salonic. Din Salonic se merge spre Atena,iar la prima statie a autostrazii se face dreapta spre  Veria  (Bepoia, in lb greaca).
De aici, tineti drept 321 km pana in port si veti gasi locul de plecare spre Corfu. Cel mai scurt drum pana in Corfu (Grecia) va va conduce catre locul de unde puteti sa ajungeti in Insula Corfu.