Stiri mondene

Ce vedete renunță la Twitter, după ce rețeaua de socializare a fost cumpărată de Elon Musk: „Plec de aici. Ne vedem pe alte platforme”

elon musk
Mai multe vedete au renunțat la conturile lor de Twitter, după venirea la conducere a lui Elon Musk  [Sursa foto: Freepik, Captură video ]
Mai multe vedete au anunțat că renunță la Twitter, după ce platforma a fost cumpărată de Elon Musk.

Elon Musk și-a dus planul până la capăt, iar miliardarul a cumpărat platforma Twitter cu suma de 44 de miliarde de dolari. Vestea nu a fost primită cu brațele deschise de multe vedete, care sunt sceptice cu privire la planurile fondatorului Tesla.

Citeste si: Oficiali MAI: „Elon Musk şi Angelina Jolie nu au intrat în România". Cine a organizat, de fapt, petrecerea de la Castelul Bran

Cine sunt vedetele care au anunțat că nu mai folosesc Twitter

Printre vedetele care au anunțat public faptul că vor părăsi Twitter se află Shonda Rhimes, celebra producătoare a serialelor „Grey's Anatomy” și „Bridgerton”, care le-a scris urmăritorilor ei următorul mesaj: „Nu mai stau aici pentru a vedea orice ar plănui să facă Elon Musk. La revedere!”.

Sara Bareilles, o cântăreață celebră, a anunțat pe pagina sa de Twitter că se va muta pe alte platforme, la scurt timp după anunțul că Elon Musk a făcut achiziția: „Ei bine, a fost amuzant până acum pe Twitter. Dar plec de aici. Ne vedem pe alte platforme, oameni buni. Îmi pare rău, aceasta nu este pentru mine”.

elon musk
Elon Musk, noul CEO al Twitter [Sursa foto: Twitter ]

Ken Olin, producătorul executiv al serialului TV „This Is Us” a postat pentru urmăritorii săi că a venit momentul să renunțe la Twitter. „Am plecat de aici”, a scris producătorul pe rețeaua de socializare. Ken Olin a anunțat că va face acest pas chiar înainte ca Elon Musk să cumpere Twitter.

„În ziua în care Elon Musk va prelua Twitter, eu voi pleca. Fără să judec pe cineva. Să ne păstrăm totuși speranța. Să ne apărăm democrația. Să încercăm să fim mai buni. Să încercăm să salvăm planeta. Să încercăm să fim mai generoși. Să încercăm să găsim puțină pace în lume”, a anunțat Ken Olin.

Producătorul Brian Koppelman s-a alăturat vedetelor care renunță la Twitter, motiv pentru care a publicat următorul mesaj: „Salutare, tuturor. Este adevărat, veniţi să mă găsiţi pe Instagram şi Tik-Tok. Încerc să mă desprind de aici pentru un moment sau pentru o lună, acum când tranzacţia se apropie de final”.

Venirea lui Elon Musk la conducerea Twitter a adus deja scăderi în numărul utilizatorilor extrem de activi. Potrivit unui articol publicat recent de agenția Reuters, platforma online se confruntă deja cu o scădere a numărului său de utilizatori extrem de activi- acei 10% dintre abonați care publică intens pe Twitter şi care totalizează 90% din mesajele distribuite pe această rețea de socializare.

elon musk
Elon Musk se pregătește de concedieri masive, după ce a cumpărat Twitter [Sursa foto: Captura Video]

Elon Musk, primele concedieri după ce a cumpărat Twitter

Elon Musk a preluat controlul rețelei de socializare, după ce a cumpărat-o cu suma de 44 de miliarde de dolari. Prima măsură a miliardarului a fost să concedieze conducerea companiei, printre care se numără directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, directorul financiar Ned Segal și pe șeful departamentului de afaceri juridice și politici Vijaya Gadde, potrivit Sky News.

Citeste si: Elon Musk, noul proprietar al Twitter, pregătește o taxă pe platformă. Ce sumă ar urma să plătească utilizatorii pe lună

Angajații se pregătesc pentru concedieri în masă, după ce Elon Musk s-a autonumit CEO al Twitter. Echipa lui Musk a discutat despre renunțarea a 25% din angajații companiei într-o primă tranșă de disponibilizări, potrivit The Washington Post.