Stiri

Ce temperatură are apa mării? Prognoza pentru 20 mai - 20 iunie 2022

Ce temperatură are apa mării? Prognoza pentru 20 mai - 20 iunie 2022
[Sursa foto: Facebook ]
Plănuiţi o escapadă pe litoralul românesc? Iată ce temperatură are apa mării în cele mai importante staţiuni!

În sfârşit vine vara, iar turiştii şi-au anunţat prezenţa pe litoral. Începând cu 1 iunie, temperatura aerului va creşte exponenţial, iar apa va fi numai bună pentru scăldat. Iată ce temperatură va avea apa mării în intervalul 20 mai- 20 iunie!

Prognoza meteo în perioada 20 mai- 20 iunie

Până pe 1 iunie, temperatura aerului la malul mării va fi mai mică decât cea specifică pentru această perioadă, a anunţat ANM.

Valorice termice se vor situa între 14 şi 23 de grade Celsius, însă începând cu 1 iunie, acestea vor creşte. Astfel, în prima zi de vară vor fi 25 de grade la Constanţa şi un cer senin şi însorit. De precipitaţii nici nu se pune problema în luna iunie. Temperatura minimă va fi de 17 grade Celsius, iar maxima va fi de 27 de grade. Aşadar, vremea va fi excelentă pentru plajă chiar şi la începutul lunii. Turiştii se pot bucura astfel şi de temperaturi foarte bune, dar şi de mai puţină aglomeraţie.

Ce temperatură are apa mării? Prognoza pentru 20 mai - 20 iunie 2022

Cum va fi apa mării în perioada 20 mai- 20 iunie

În ceea ce priveşte apa mării, până pe 1 iunie nu va depăşi 20 de grade Celsius. Curajoşii se pot încumeta însă, dar nu este recomandat scăldatul îndelungat. Media temperaturii apei în ultima săptămână din luna mai este de doar 16 grade Celsius în cele mai importante staţiuni de pe litoralul României, Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Vama Veche.

Media de sezon a temperaturii apei pentru luna iunie se situează între 20.3°C și 22.5°C. Cea mai scăzută temperatură a mării măsurată luna aceasta este de 16.8°C, iar cea mai ridicată este de 25.1°C. Conform specialiştilor, în Mamaia, Mangalia, Eforie Nord, Costineşti şi Vama Veche, vom avea o temperatură a apei care va depăşi 20 °C, începând cu 1 iunie. 

Citeste si: Cât costă un şezlong la mare în Mamaia, Constanţa, Costineşti, Eforie şi Mangalia? Preţurile actualizate pentru 2022