Stiri

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2022? Mesaje şi urări frumoase cu "La mulţi ani"!

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2022
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2022
De Sfântul Ilie 2022 peste 120.000 de români își aniversează onomastica.

Pe 20 iulie 2022 este sărbătoare mare pentru credincioși. Creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Numele derivate din Ilie sun t: Ile, Ilea, Ilieș, Iliescu, Ilașcu, Iloaie, Ilioaie, Iliuț, Iliuță, Iliana, Eliana, Ilinca, Ilia, Lică, Eliade, Iliev, Eliah, Lia, Elias, Iliuș, Iliev și Liana.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2022
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2022

Ce semnificație are numele Ilie

Elijahu, în traducere: "Al cărui Dumnezeu este Jahve", în greacă și latină: Elias, în arabă: Ilias. Numele de Ilie în limba română provine de la numele ebraic Eliyahu (Eliiah), ceea ce înseamnă ”Domnul este Dumnezeul meu”.

Dintre cei 127.370 de români aniversaţi la Sărbătoarea Sfântului Ilie, 111.685 sunt bărbaţi, iar 15.685 sunt femei.

Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, majoritatea românilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie, 105.819 poartă numele de Ilie, alţi 3.304 – Iliuță, iar 2.187- Lică.

De asemenea, alte 275 de persoane poartă numele de Eliade, 84 – Ilieș, 15 – Iliuș şi o singură persoană – Iliev.

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 14.750 poartă numele de Ilinca, alte 839 – Eliana şi 96 – Ilia, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Citeste si: Sărbătoare 20 iulie 2022: Ce nu ai voie să faci de Sf. Ilie? Calendar ortodox

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2022
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2022

Urări de Sfântul Ilie 2022

La mulți ani, plini de fericire si de împliniri! Sa te pupe norocul si sa ai numai zâmbete si soare in calea ta!

Ne gândim cu toții la tine si pentru ca astăzi este o zi speciala iți uram un sincer La mulți ani!

Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului sa ai parte numai de împliniri, satisfacții, multa sănătate, si Dumnezeu sa te călăuzească si sa orânduiască totul cum este mai bine pentru tine! Fie ca anii ce se scurg sa treacă, precum razele soarelui mângâie o floare ce sta sa înflorească! “La mulți ani!”

Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multa sănătate! La mulți ani!

Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!

Citeste si: Sfântul Ilie 2022: Sărbătoare mare pe 20 iulie! Tradiţii şi obiceiuri

Iți urez La mulți ani, pentru ca porți acest nume si fie ca Sfântul Ilie pe care li reprezinți, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iți dăruiască fericirea dorita si liniștea interioara.

Iți urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cântecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori.

Sa-ti dea Domnul sănătate, judecata înțeleapta, viată lunga pământeasca, ce dorești sa se împlinească!

Se spune ca iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arata bine fără luna, dar niciodată fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorul/iubitul.