Stiri

Ce faci în weekend?! Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă, cu un spectacol multimedia! Accesul este gratuit

Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă,cu un spectacol multimedia
Fântânile din Piața Unirii 
Fântânile din Piaţa Unirii, unul dintre cele mai importante puncte de atracţie ale Bucureştiului, se redeschid sâmbătă, 14 mai 2022, cu un spectacol multimedia.

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii se vor redeschide sâmbătă și, pentru a marca momentul, va fi organizat un spectacol multimedia, anunță reprezentanții Companiei Apa Nova București. Astfel, începând de sâmbătă, 14 mai, ora 21:00, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie.

Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă,cu un spectacol multimedia
Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă,cu un spectacol multimedia

Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă. De la ce oră vei putea viziona spectacolul multimedia

Acestea au tematici variate, iar melodiile selectate completează magia creată de jocul de apă şi lumini. În lunile iunie şi iulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30, în luna august vor reveni de la ora 21:00, urmând ca în toamnă să înceapă de la ora 20:00. Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.  

Citeste si: Festivalul de muzică şi artă stradală st.ART în București: Prima ediţie va avea loc pe 21 – 22 mai: „Ne dorim să aducem oamenii împreună”

Fântânile din Piaţa Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureştenilor şi turiştilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică şi lumini, după doi ani de pauză. Suntem mândri că am implementat şi administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană, reconfirmând standardul de excelenţă la care ne raportăm în fiecare zi. Vă invităm să ne bucurăm împreună și anul acesta. Știți deja cu cine veți merge la evenimentul de redeschidere? În perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente.”, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova. 

Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă
Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă

Citeste si: Bară La Bară: O femeie din București cere bani pentru vizionarea garsonierei. Cât trebuie să plătească potențialii clienți: „Și pe mine mă costă tramvaiul dus-întors până acolo”. Audio

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafață a apei de 16.200 m² și fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă cu un spectacol multimedia impresionant
Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă cu un spectacol multimedia impresionant

De asemenea, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie la nivel european, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, sistemul monitorizat complet digital permiţând acum controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.