Stiri

Ce faci în weekend?! Evenimente pentru perioada 23-24 iulie 2022 în București. Cel mai aşteptat concert

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?
Nu știi ce să faci în acest weekend? Ți-am pregătit lista cu cele mai frumoase evenimente care au loc în București în perioada 23-24 iulie 2022. Concertul pe care multă lume în aştepta.

Indiferent de vremea de afară, în weekend trebuie sa ai parte de relaxare, timp petrecut cu familia sau prietenii și un motiv bun pentru a ne încărca bateriile pentru săptămâna ce urmează. Capitala este gazda câtorva evenimente în perioada 23-24 iulie 2022. Pentru impulsioniștii noștri care sunt în pană de idei „Ce să faci în weekend în București”, venim noi cu exemple de distracții și petrecerea timpului liber alături de cei dragi.

Iată câteva recomandări.

Ce faci sâmbătă, 23 iulie 2022, în București?

Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană

Cel mai amplu proiect outdoor al Bucureştiului,  „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”  a pregătit pentru bucureşteni o nouă serie de weekenduri cu zone pietonale temporare şi activităţi educaţionale şi artistice în perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022. Evenimentul se desfășoară în cinci zone pietonale centrale (Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, bulevardul Unirii și şoseaua Kiseleff).

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?

Art Safari 2022

În 2022, Art Safari, ajuns la ediția 9, se reinventează pentru bucureșteni și oferă o nouă experiență de vizitare: 2 sezoane expoziționale. La fiecare 3 luni, expozițiile vor fi înlocuite. Primele 3 luni de artă îi așteaptă pe vizitatori pe Lipscani, în Palatul Dacia-România și numără nume mari ale artei mondiale- Picasso, Dalí- artă contemporană și tablouri celebre.

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?

Citeste si: Concert Nightwish la Bucureşti, pe 1 august 2022: Bilete şi programul evenimentului

Weekend Sessions la Grădina Botanică

Începând din mai, timp de 4 luni, la umbra copacilor din Grădina Botanică a Universității București, Weekend Sessions așteaptă publicul să descopere peste 150 de artiști locali și invitații speciali. Sesiunile de muzică se vor îmbina cu socializare, audiții, picnic în pădure sau degustări, poezie sau dans contemporan, discuții și dezbateri, ateliere pentru copii. Un bilet este 60 lei online și 70 lei la intrare.

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?

Smiley- concert în aer liber

Smiley  urcă pentru prima dată pe scena din grădina muzicală (Berăria H). „De unde vii la ora asta?”, „Mi-aduc aminte”, „Ce mă fac cu tine de azi?”, „Vals” și multe alte hit-uri ale artistului îi vor ținepe bucureșteni în picioare și îi vor face să strigi BIS! Evenimentul are loc pe terasă.

179 lei – Cat. A – în fața scenei cu loc la masă

119 lei – Cat. B – acces general cu loc la masă

79 lei – Cat. C – părțile laterale cu loc la masă

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?

Concert Bucuresti Rewind

Numeroși artiști internaționali din perioada de glorie a muzicii anilor ‘70/’80/’90, dar și nume titrate ale scenei muzicale actuale, vor da startul ediției REWIND DISCO HIT din acest an și vor concerta pe scena Arenelor Romane din București.

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?

Ce faci duminică, 24 iulie 2022, în București?

Prima Dragoste- CONCRETE Sunday

ONCRETE Sundays înseamnă concerte cu trupe locale emergente sau must-hear, puse în scenă pe seară de vară la Expirat Halele Carol. Un demers de popularizare a artiștilor încă underground. Intrarea la aceste evenimente este mereu LIBERĂ, iar accesul este open for all.

Prima Dragoste este o artistă din Republica Moldova ale cărei piese sunt definiția emoției, a poeziei puse pe muzică și a simplității în artă. La doar 20 de ani, Prima Dragoste își compune singură muzica, iar atunci când vine vorba de procesul de creație, artista se inspiră din propriile trăiri, emoții, experiențe și dezamăgiri. În prezent, Prima Dragoste este artistă a casei de discuri Roton Music. 

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?

Citeste si: Unde și când se va ține Gala Premiilor Grammy 2023?!

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai

Cinci actori dau viață unor povești și evenimente cât se poate de reale, ce au loc sub ochii noștri în fiecare zi, dar pe care nu ajungem să le cunoaștem niciodată cu adevărat. Spectacolul este construit din câteva episoade scurte, fără o legătură între ele, fiecare având la bază o formă sau alta de abuz asupra femeilor.
Jocul scenic este simplu, natural, fără prea mult decor, atmosfera fiind creată cu ajutorul câtorva elemente la îndemâna actorilor. Totul este viu și controlat de aceștia, de la mutarea decorului până la schimbarea lor în fața publicului. Ideea spectacolului poate fi descrisă cel mai bine chiar prin replica finală a unuia dintre personajele feminine: “Mamă, tu ai murit deja, nu vreau să mor şi eu.”

Distributia:  Teona Stavarachi, Anamaria Codiță, David Drugaru, Marian Dumitru, Lorin Presecan.
Regia şi textul:  Cristina Neacșu
Sound design:  Ovidiu Neacșu
Nerecomandat copiilor sub 16 ani.

Ce faci în weekend?
Ce faci în weekend?