Stiri

Casa lui Moș Crăciun. Unde se află și cum arată casa?

Casa lui Moș Crăciun. Unde se află și cum arată?
Casa lui Moș Crăciun. Unde se află și cum arată?  [Sursa foto: Pexels ]
Iată unde se află casa lui Moș Crăciun și cum arată locuinta.

Casa lui Moș Crăciun există, iar în această perioadă a anului este extrem de ocupată cu scrisori de la copiii cuminți. Acest loc magic se află în Rovaniemi, fiind cel mai cunoscut oraș din Laponia și cel mai vizitat de turiștii din întreaga lume.

În fiecare an, Moș Crăciun, ajutat de renii Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen, aduce cele mai frumoase cadouri pentru copiii cuminți, dar și câte o nuielușă pentru cei care l-au dezamăgit.

Casa lui Moș Crăciun nu este doar o legendă, iar acest loca magic poate fi vizitat! Iată unde se află casa Moșului și cum arată!

Unde se află casa lui Moș Crăciun

Moș Crăciun trăiește în Laponia, mai exact în Rovaniemi. Laponia este o regiune din partea de nord a Finlandei, Suediei, Norvegiei și, de asemenea, a Rusiei. Deși zona este mare, în Laponia trăiesc sub 200 000 de oameni.

Rovaniemi este cel mai mare oraș, cu puțin peste 60.000 de locuitori.

Citește și: Destinații de vacanță pentru Crăciun și Revelion! Idei de vacanțe în Europa

Rovaniemi este adesea numită inima Laponiei, asta deoarece este aproape în centrul Laponiei. Casa lui Moș Crăciun se află în Rovaniemi, un loc plin de magie unde se înfăptuiesc minuni și unde tot anul Moșul pregătește cadouri pentru cei cuminți. Locul unde acesta primește scrisorile este biroul oficial, care se află în orașul Napapiiri, lângă Rovaniemi.

casa lui mos craciun
Rovaniemi, Laponia [Sursa foto: Freepik]

Satul lui Moș Crăciun poate fi vizitat în orice zi a anului, aici se lucrează intens, sunt magazine de suveniruri, restaurante și pensiuni unde turiștii sunt găzduiți.

Satul lui Moș Crăciun este locul în care îl poți întâlni personal în fiecare zi a anului! Dacă faci o oprire la oficiul poștal al lui Moș Crăciun, acolo poți trimite o carte poștală familiei și prietenilor. Elfii vă vor sigila scrisoarea cu un autentic sigiliu al cercului Arctic! După care, Moș Crăciun poate fi vizitat în biroul său personal.

Cum îi poți trimite o scrisoare lui Moș Crăciun

Moș Crăciun primește in fiecare an aproximativ 700.000 de scrisori. Este important ca cei mici să scrie corect adresa lui Moș Crăciun, înainte de a trimite scrisoarea la una dintre cele trei adrese:

Santa Claus’ Main Post Office, Artic Circle, Rovaniemi, Finland
Canada Post – Santa Claus, North Pole, Canada, H0H 0H0
Royal Mail (Regatul Unit) – Santa/Father Christmas, Santa’s Grotto, Reindeerland, XM4 5HQ
Santa Claus’ Main Post Office, Santa Village, FIN-96930 NAPAPIIRI