Stiri mondene

Bruce Willis revine pe ecrane fără să fie prezent la filmări. Actorul şi-a dat acordul ca o dublură digitală să fie folosită în filmele sale: „Este o experiență nouă”

Bruce Willis
Bruce Willis
Cu ajutorul tehnologiei deepfake, Bruce Willis revine pe ecrane fără să pună piciorul pe platoul de filmare.

Bruce Willis, unul dintre cei mai îndrăgiți actori de la Hollywood, memorabil în seria „Greu de ucis”, revine pe marile ecrane, în ciuda problemelor de sănătate. O tehnologie modernă îl ajută să filmeze, deși nu se află în fața camerelor. Celebrul actor a anunțat că se retrage din activitate, în luna martie, după ce a primit un diagnostic cumplit. Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie, o boală care îi afectează treptat abilitatea de a vorbi, dar și funcțiile cognitive.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Bruce Willis (@dobledebruce)

Bruce Willis, încântat de rezultatul tehnologiei moderne

Bruce Willis a devenit prima vedetă de la Hollywood care și-a vândut drepturile asupra imaginii sale, astfel încât să permită crearea unei dubluri digitale ce să fie utilizată în producții. Revenirea sa pe ecrane va fi posibilă prin intermediul tehnologiei deepfake. Firma are acum dreptul de a folosi imaginile în mișcare ale actorului și cele în care vorbește din producțiile TV și film. Într-o declarație publicată pe site-ul său, starul de la Hollywood a spus că a fost încântat de rezultat și că producția a fost în genul său obișnuit de acțiune-comedie.

Bruce Willis revine pe ecrane
Bruce Willis revine pe ecrane[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: De ce este Jennifer Lopez subestimată după 30 de ani de carieră? Vezi care este motivul și ce obstacole a avut de înfruntat diva latino!

„Datorită avansului tehnologiei moderne, chiar și atunci când mă aflam pe alt continent am putut comunica, lucra și participa la filmare. Este o experiență nouă și interesantă și mulțumesc întregii echipe”, a declarat actorul.

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a jucat în peste 70 de filme, majoritatea de acţiune. De asemenea, a filmat de trei ori cu M. Night Shyamalan, care i-a oferit două dintre cele mai cunoscute roluri ale sale în "Sixth Sense" şi "Unbreakable". 

 tehnologia deepfake
tehnologia deepfake

Tehnologia deepfake a fost folosită deja în producții derivate din seria Star Wars, pentru a prezenta versiuni mai tinere ale actorilor. Deepfake și-a propus să devină cea mai mare agenție de impresariat a lumii, reconstituind prin inteligență artificială atât imaginile unor actori în viață cât și ale unora defuncți. 

Citeste si: Will Smith revine pe marile ecrane! A fost lansat trailerul pentru „Emancipation”

„Facem dublurile digitale ale unor celebrități, iar procesul de producție nu necesită prezența fizică, pe platou, a acesteia... Asta înseamnă că Charlie Chaplin și Kevin Hart pot apărea acum în același cadru...”, a declarat CEO-ul agenției, Maria Chmir.