Stiri mondene

Beyoncé va elimina versurile unei piese de pe noul ei album, Renaissance, după mai multe reacții negative

Beyoncé va elimina versurile unei piese de pe noul ei album, Renaissance, după mai multe reacții negative
Beyoncé  [Sursa foto: Facebook]
Beyoncé este nevoită să elimine versurile unei piese de pe cel mai nou album lansat. Despre ce piesă este vorba?!

Nici nu a lansat bine noul album și se pare că Beyonce este nevoită să schimbe versurile unei piese de pe album, din cauza unor reacții din parea fanilor. 

Citeste si: Beyonce a lansat un nou album! Artista face senzație cu „Renaissance” după 6 ani de pauză

Cuvântul din melodia lansată de Beyoncé care a stârnit reacții 

Beyoncé va face o schimbare după lansarea celui mai nou album.

Cântăreața, în vârstă de 40 de ani, va modifica versurile unui cântec de pe noul ei album, „Renaissance”, după ce a fost numit „abilist”, poate confirma PEOPLE. Este vorba despre piesa „Heated”, unde folosește cuvântul derogator „sp-z”. 

„Cuvântul, care nu este folosit în mod intenționat într-un mod dăunător, va fi înlocuit”, se spune în declarație.

Utilizarea cuvântului de către Beyoncé a fost criticată de activiștii online pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv de avocata Hannah Diveney, care a spus că utilizarea cuvântului este „abilist” într-un articol de opinie din The Guardian, precum și de organizația caritabilă pentru dizabilități Sense, care a remarcat pe rețelele de socializare că a fost „dezamăgitor” să vadă vedeta folosind cuvântul acesta. 

Beyoncé va elimina versurile unei piese de pe noul ei album, Renaissance, după mai multe reacții negative
Beyoncé [Sursa foto: Facebook]

Mișcarea lui Beyoncé de a elimina versurile din cântecul ei vine după ce Lizzo a eliminat același cuvânt din single-ul „GRRRLS” de pe cel de-al patrulea album al ei de studio Special în iunie.

„Mi s-a atras atenția că există un cuvânt dăunător în noua mea melodie „GRRRLS”. Permiteți-mi să clarific un lucru: nu vreau niciodată să promovez un limbaj derogatoriu”, a scris ea într-o declarație la acea vreme. „Ca o femeie de culoare grasă în America, am fost folosite multe cuvinte dureroase împotriva mea, așa că depășesc puterea pe care o pot avea cuvintele (fie intenționat, fie în cazul meu, neintentionat). Sunt mândră să spun că există o nouă versiune a GRRRLS cu o schimbare de versuri. Acesta este rezultatul faptului că am ascultat și acționat. Ca artist influent, sunt dedicat să fac parte din schimbarea pe care am așteptat să o văd. în lume”, a concluzionat Lizzo la vremea aceea despre melodia ca conținea inițial versurile: „Ține-mi geanta, cățea, ține-mă geanta/ Vezi asta? Sunt un sp-z”. 

Beyoncé și-a lansat oficial al șaptelea album de studio, Renaissance vineri, la miezul nopții. Alături de „Heated”, LP-ul lansat de Beyoncé conține alte 15 piese, inclusiv single-ul principal lansat anterior, „Break My Soul”, precum și „I’m That Girl”, „Cozy”, „Alien Superstar”, „Cuff It”. „ „Energy” cu BEAM, „Church Girl”, „Plastic Off the Sofa”, „Virgo’s Groove”, „Move” cu Grace Jones și Tems, „Thique”, „All Up in Your Mind”, „America are a Problem ”, „Pure/Honey” și „Summer Renaissance”.