Stiri mondene

Bară la Bară | Comisia Europeană vrea să impună un încărcător comun pentru telefoane

Bară la Bară | Comisia Europeană vrea să impună un singur tip de încărcător pentru telefoane
Bară la Bară | Comisia Europeană vrea să impună un singur tip de încărcător pentru telefoane 
Comisia Europeană ar vrea să spunem „adio” dulapului plin cu încărcătoare de toate felurile și vrea să introducă un tip de încărcător comun.

Dacă ești genul de persoană căreia i se descarcă telefonul destul de repede și mereu cere încărcător de împrumut de la cei din jurul său, atunci s-ar putea să-ți placă această știre.

Comisia Europeană propune un singur tip de încărcător pentru toate dispozitivile, inclusiv pentru cele de la producători diferiți. Această soluție vine pentru a stabili armonizarea portului de încărcare și a tehnologiei de încărcare rapidă: „USB-C va deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele video portabile”, informează Digi 24.

Avantajele acestui încărcător comun ar fi că utilizatorii vor putea cumpăra un produs fără să mai achiziționeze și încărcătorul, iar acest lucru va limita numărul încărcătoarelor care nu au fost utilizate, deci vor fi mai puțin deșeuri electronice.

Aceasta va permite consumatorilor să își încarce dispozitivele cu același încărcător cu port USB-C, indiferent de marca dispozitivului. De asemenea, producătorii vor trebvui să furnizeze informații despre performanța de încărcare, inclusiv puterea cerută de dispozitiv și dacă acesta permite încărcarea rapidă.

Despre acest lucru a vorbit și Mihai Hînda în emisiunea „Bară la Bară”.