Stiri

AUDIO. Primăria Voluntari a cumpărat medalioane de protecţie anti-coronavirus în valoare de 30.000 de euro

Primăria Voluntari a cumpărat medalioane de protecţie anti-coronavirus în valoare de 30.000 de euro
Primăria Voluntari a cumpărat medalioane de protecţie anti-coronavirus în valoare de 30.000 de euro
Două societăți din Voluntari, din subordinea primarului Florin Pandele, au cumpărat medalioane de protecție anti-coronavirus în valoare de 30.000 de euro.

Serviciul de Transport Voluntari (STV) și Ecovol SA au cumpărat 930 de medalioane Pure O2 Pack-Solid. Potrivit comercianților, aceste medalioane creează un scut de 1.3 metro în jurul purtătorului și timp de 30-40 de zile oferă protecție împotriva coronavirului. Ba mai mult decât atât, poate dezinfecta și măștile. Însă produsul nu este aprobat de FDA, agenția americană care reglementează vânzarea medicamentelor, deși comercianții au declarat că au toate avizele necesare.

Societățile din Voluntari au plătit pentru un singur medalion între 140 și 145 de lei, fără TVA. Site-uri care comercializează acest produs în alte țări îl vând mult mai ieftin, chiar și cu 35 de lei, așa cum e în Filipine. În Peru costă 85 de lei, iar în Germania 75 de lei. Medalioanele sunt vândute prin intermediul firmei Tibes Medical Center, care a fost înființată în urmă cu zece luni, la final de noiembrie 2020. Ea este și furnizorul de servicii medicale pentru 75 de angajați din cadrul Serviciului de Transport Voluntari.

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Cosmin și Mishu în Dimineața Nebună.