Stiri

Apple anunță noi schimbări! Ce se întâmplă cu încărcătorul pentru Iphone: „Nu avem de ales”

apple
Apple confirmă că va trece la încărcătorul de tip USB-C [Sursa foto: PixaBay]
Apple a confirmat că va respecta noile reglementări europene. Compania va implementa încărcătorul de tip USB-C pe iPhone-uri.

Apple este constrâns din punct de vedere legal să se conformeze legii, după ce Uniunea Europeană a decis ca toate telefoanele vândute în țările sale membre să folosească acest conector dacă au un încărcător fizic.

Telefoanele mobile și alte dispozitive electronice din Uniunea Europeană vor trebui să aibă un echipament standard de încărcare începând din 2024, conform unei propuneri legislative care a primit luni acordul final din partea statelor membre, care confirmă un vot recent din Parlamentul European.

Conform acordului, USB-C va deveni mufa standard de încărcare în Uniunea Europeană.

apple
Legea prevede că toate telefoanele mobile și tabletele vor trebui să utilizeze USB-C până în 2024[Sursa foto: PixaBay]

Greg Joswiak, vicepreședintele senior Apple, a confirmat noua schimbare: „Nu avem de ales”

Aceste vești nu au fost primite cu mulțumire de către reprezentanții companiei Apple. Greg Joswiak, vicepreședintele senior al Apple pentru marketing la nivel mondial, a confirmat următoarele schimbări în ceea ce privește trecerea la USB-C până în „toamna anului 2024”.

Întrebat dacă Apple trece la USB-C, Joswiak a spus că „evident că va trebui să ne conformăm, nu avem de ales”. El a adăugat că „europenii sunt cei care dictează calendarul pentru clienții europeni”.

Citeste si: Lovitură dură încasată de Apple! Ce decizie a luat Uniunea Europeană

Greg  Joswiak a mai spus că Apple nu este mulțumită că a fost constrânsă legal să facă schimbarea și a susținut că trecerea iPhone-ului de la mufa Lightning la USB-C va provoca o mulțime de deșeuri electronice.

apple
USB-C va deveni mufa standard de încărcare în Uniunea Europeană[Sursa foto: Freepik]

Utilizatorii trebuie să știe că noua schimbare presupune că majoritatea dispozitivelor lor, fie că sunt fabricate de Apple sau de o altă companie, se vor încărca cu același cablu.

Legea a fost adoptată în plenul Parlamentului European cu 602 voturi pentru, 13 împotrivă și 8 abțineri, face parte dintr-un efort mai amplu al UE de a reduce deșeurile electronice și de a le permite consumatorilor să facă alegeri mai durabile. Consumatorii nu vor mai avea nevoie de un încărcător diferit de fiecare dată când achiziționează un nou dispozitiv Din primăvara anului 2026, obligația se va extinde și la laptopuri.