Stiri

Anunț important pentru cei care au tichete sociale! Toți beneficiarii pot utiliza voucherele pentru alimente: „Au fost date pentru a sprijini populația”

Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România”
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România” [Sursa foto: PixaBay]
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România”. Românii care primesc astfel de tichete sociale pot cumpăra doar alimente.

Kaufland, unul dintre cei mai mari retaileri din România, acceptă de acum plata cu tichetele sociale. Astfel, toți beneficiarii programului „Sprijin pentru România” pot utiliza cardurile sociale în magazinele Kaufland din țară, indiferent de tipul acestora – Edenred, Sodexo sau Up România, anunță compania printr-un comunicat de presă.

Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România”
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România”[Sursa foto: PixaBay]

Voucherele sociale din programul guvernamental „ Sprijin pentru România ” sunt destinate achiziției de  produse alimentare și de mâncare caldă, precum  preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat  să

separe produsele alimentare de cele non-alimentare,  care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Citeste si: Pește cu metale grele pe rafturile magazinelor din România! Ce amenzi s-au aplicat: „Este păcat să găsim aceste mărfuri în depozitele marilor operatori”

Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS. Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului. Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii. 

Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România”
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România”[Sursa foto: PixaBay]

Peste 10.000 de astfel de carduri au fost blocate

Mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau banii pentru alimente au fost deja blocate din cauza tentativelor de fraudă. Informații importante pe acest subiect au fost oferite de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Nici nu au fost bine distribuite cardurile sociale cu banii de la stat că mulţi români nu au ținut cont de recomandările autorităților. Unii au încercat să le vândă cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat, alţii au vrut să achiziţioneze produse care nu sunt în lista celor permise, respectiv tutun sau alcool.

Marcel Boloș
Marcel Boloș[Sursa foto: Captură TV]

Citeste si: Magazinele din România care te vor plăti dacă duci aceste obiecte înapoi! Ce trebuie să faci ca să primești bani de la acest hipermarket

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.