Stiri mondene

Angelina Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați: „Simt că este timpul să lucrez în mod diferit”

Angelia Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați: „Simt că este timpul să lucrez în mod diferit”
Angelina Jolie  [Sursa foto: Instagram/ Facebook]
Angelina Jolie renunță la rolul de ambasador al bunăvoinței după 21 de ani de activitate. Actrița își dorește să se dedice unor probleme umanitare mai simple

Angelina Jolie este una dintre cele mai cunoscute actrițe din întrega lume, iar vineri a anunțat că urmează să renunțe la rolul de ambasador al bunăvoinței al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), după 21 de ani de serviciu în slujba acestei instituţii. Celebra actriță a transmis în cadrul unui comunicat că își dorește să își concentreze activitatea asupra unor probleme umanitare mai simple. 

Citește și: Angelina Jolie, în rolul celebrei soprane Maria Callas. Ce spune faimoasa actriță despre noul proiect cinematografic

Angelia Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați: „Simt că este timpul să lucrez în mod diferit”
Angelina Jolie [Sursa foto: Instagram]

Angelina Jolie a atras atenția în misiunile sale asupra situațiilor periculoase cu care se confruntă refugiații

Angelina Jolie   a efectuat peste 60 de misiuni pe teren de-a celor 21 de ani de activitate. Prin prezența sa, aceasta a atras atenția asupra situației periculoase cu care se confruntă refugiații. Potrivit unui comunicat de presă, Angelia Jolie a călătorit recent în Yemen şi Burkina Faso alături de UNHCR pentru a se întâlni cu refugiații care au îndurat „două dintre situaţiile de urgenţă cele mai subfinanţate şi mai puţin raportate din lume”.

„După 20 de ani de activitate în cadrul sistemului ONU, simt că este timpul să lucrez în mod diferit, interacţionând direct cu refugiaţii şi organizaţiile locale”, a explicat actriţa într-un comunicat publicat vineri de UNHCR.

În anul 2017, Angelina Jolie declara că Organizația Națiiunilor Unite este „imperfectă”. Actrița a criticat într-un articol, care a fost publicat luna trecută, lipsa progreselor în eliminarea violenței sexuale în conflicte.

Angelia Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați: „Simt că este timpul să lucrez în mod diferit”
Angelina Jolie [Sursa foto: cnn]

„Angelina Jolie este de foarte mult timp un important partener umanitar al UNHCR. Suntem recunoscători pentru deceniile de serviciu, pentru angajamentul său şi diferenţa pe care a făcut-o pentru refugiaţi şi persoanele forţate să fugă”, a declarat Filippo Grandi, directorul UNHCR.

În luna aprilie, Angelina Jolie a efectuat o vizită umanitară și în Ucraina, iar toată lumea a fost încântată să o vadă pe actriță într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, în care ea zâmbea și făcea cu mâna fanilor, aflându-se într-o cafenea din Liov, cel mai mare oraș din vestul țării. 

Angelina Jolie a acceptat roluri destul de rar pe parcursul ultimilor ani, însă în luna octombrie, actrița și-a anunțat revenirea în lumea cinematografică.