Stiri

Anchetă la Spitalul din Buzău după doi medici s-au luat la harță în fața pacienților: „Mă înjosește. Îmi zice că nu sunt un medic bun”

Doi medici s-au luat la bătaie în fața pacienților
Doi medici s-au luat la bătaie în fața pacienților
Bătaie între medici pe holurile Spitalului Județean de Urgență din Buzău. Protagoniștii scandalului vor ajunge în fața Comisiei de Disciplină!

Spitalul Județean de Urgență Buzău se află în centrul unui scandal, după ce doctorul Alexandru Mahovici, care lucrează de șase ani în unitatea spitalicească a fost luat la pumni și palme de către doctorul Mihai Tache, unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi esteticieni din Buzău, sub privirile personalului şi ale pacienţilor. Incidentul a avut loc în secția de Chirurgie Plastică, unde ambii doctori profesează. Scandalul ar fi început după ce unul dintre doctori i-a reproșat celuilalt că este nepriceput, pentru că facultatea pe care a terminat-o nu este bună.  

Doi medici s-au luat la bătaie în fața pacienților
Doi medici s-au luat la bătaie în fața pacienților

Citeste si: Un ginecolog din Olanda, tatăl biologic a cel puțin 21 de copii ai pacientelor sale! Femeile au apelat la tratamentele de fertilitate: „Suntem șocați”

„Eu sunt din Republica Moldova, facultatea am făcut-o la Chișinău, iar dânsul mă înjosește constant, că aia nu e facultate, că nu sunt un medic bun etc. Mă hărțuiește de câțiva ani, am ajuns să vin la serviciu cu frica în sân din pricina dânsului. Am consultat în policlinică un pacient cu lipoame (nr. noduli benigni formați sub piele). L-am programat pentru operație. N-am avut atunci informația că pacientul are și alte probleme medicale și că nu poate fi operat. Nu știu de unde, dar doctorul Tache avea această informație. M-a făcut bou, prost, iar apoi chiar m-a lovit”, a declarat doctorul Alexandru Mahovici.

Doi medici s-au luat la bătaie în fața pacienților
Doi medici s-au luat la bătaie în fața pacienților

Managerul spitalului a demarat cercetări pentru a stabili cum au stat în realitate lucrurile

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a demarat o anchetă internă. Managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian, a recunoscut că a aflat despre acest incident din presă. Mai mult, el a spus că doctorul Mahovici ar fi trebuit să-i comunice că a fost agresat printr-o plângere scrisă.

Citeste si: Dimineața Nebună. Autopsierii de la spitalul din Suceava, trimiși în judecată pentru luare de mită. Audio

„N-am știut de incident, acum cinci minute am citit articolul. Corect ar fi fost ca dr. Mahovici să-mi fi comunicat că a fost agresat, să-mi fi făcut o plângere scrisă. Imediat după ce am citit articolul l-am sunat pe dr. Tache, mi-a spus că a fost doar o îmbrânceală, nu că ar fi lovit cu pumnul. Oricum, după apariția articolului, ne autosesizăm, cazul va ajunge în Comisia de Disciplină ”, a declarat Claudiu Damian, manager Spitalul Județean.