Stiri

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, despre posibilitatea restricțiilor în România! Va fi obligatorie din nou masca de protecție?

 Va fi obligatorie din nou masca de protecție?
Va fi obligatorie din nou masca de protecție?
Alexandru Rafila a vorbit despre eventuale restricții care ar putea fi aplicate în România în contextul unui nou val pandemic. Se pot impune noi restricții?!

Numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat într-o săptămână, iar românii se tem de reintroducerea restricțiilor. Prin intermediul unei intervenții telefonice în cadrul unei emisiuni TV, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre strategia Guvernului privind posibila impunere a unor noi măsuri restrictive care să limiteze răspândirea SARS-CoV-2. Ministrul Sănătății a mărturisit că nu se impun restricții momentan. Totuși, Alexandru Rafila susține că purtatul măștii în spațiile închise aglomerate râmâne o măsură de protecție recomandată.

 Va fi obligatorie din nou masca de protecție?
Alexandru Rafila

Citeste si: Este nevoie de încă o doză de vaccin anti-COVID, după apariția valului 6? Ce spune Alexandru Rafila: „Scopul e să oprim o epidemie”

„Ministerul Sănătății nu poate impune niciun fel de restricții în afară de utilizarea măștii în spațiile medicale, pentru că acolo există o prevedere legală din anul 2016 în ceea ce privește limitarea transmiterii nosocomiale, a infecțiilor în general, iar pentru infecția cu SARS-CoV-2 am făcut recomandări foarte clare populației, utilizarea măștii în spațiile aglomerate, închise. Și mijloacele de transport în comun fac parte din această categorie. De asemenea, igiena individuală și, în măsura în care este posibil, evitarea aglomerației.  În plus, un lucru pe care poate să-l facă absolut oricine, mai ales acum, în sezonul cald, este aerisirea permanentă sau periodică, dar cât mai frecventă, a spațiilor închise acolo unde își desfășoară activitatea mai multe persoane. Este o măsură simplu de aplicat și care previne transmiterea acestei boli“ a declarat Alexandru Rafila.

 Va fi obligatorie din nou masca de protecție?
Va fi obligatorie din nou masca de protecție?[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila a vorbit despre restricții

În contextul în care tot mai multe țări din Europa reintroduc obligativitatea purtării măștii, Alexandru Rafila a făcut câteva precizări în legătură cu măsurile de siguranță. Oficialul susține că momentan nu există probleme în spitale, motiv pentru care nu vor fi impuse noi restricții. Cu toate acestea, populația trebuie să respecte măsurile de protecție. 

 Va fi obligatorie din nou masca de protecție?
Va fi obligatorie din nou masca de protecție?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?! Anunțul făcut de Ministrul Sănătății: „Vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare”

„Nu este cazul! În momentul de față monitorizăm situația din spitale și nu există probleme în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale. Dacă situația din acest punct de vedere devine îngrijorătoare, pot fi discuții pe care o să le aducem în atenție, dar nu este cazul pentru moment și nu cred că are rost să facem scenarii și să îngrijorăm într-un mod nejustificat populația.  Trebuie, însă, și dvs, dar și noi ca autorități, să pledăm pentru respectarea măsurilor individuale de protecție“, a mai declarat  ministrul Sănătății.