Stiri mondene

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Primele detalii

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Primele detalii
Alexandru Arșinel [Sursa foto: Facebook]
Alexandru Arșinel a murit, iar vestea tristă a fost dată chiar de fiul său.

Alexandru Arșinel, marele actor de comedie, s-a stins din viață, joi, 29 septembrie, în urma unor probleme cardiace pe care le avea de mai multă vreme. Vestea tristă a serii a fost confirmată de fiul acestui, Bogdan, pentru Fanatik:  “Da, este adevărat!”, a declarat Bogdan Arșinel. 

Marele actor s-a stins din viață la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni, fiind internat la terapie intensivă. În 2017, actorul a suferit o operație, având montat un stern pe inimă. 

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducere Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență, potrivit Digi 24.

Citeste si: Alexandru Arșinel, distincție importantă! Marele actor a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”

Alexandru Arșinel, biografia unui mare actor 

Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai mari actori de comedie din România care a adus o contribuție enormă în teatru și televiziune. Actorul a făcut istorie alături de Stela Popescu, cei doi fiind foarte iubiți de publicul larg. 

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. Actorul a fost repartizat la Teatrul din Târgu Mureș, acolo unde a înființat secţia română a acestui teatru. 

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Primele detalii
Alexandru Arșinel [Sursa foto: Facebook]

S-a angajat la scurt timp la Teatrul de Revistă din Bucureşti, devenind apoi directorul şi managerul acestuia, scrie News.ro

Printre producțiile în care a jucat se numără: „Se caută o vedetă”, „Vino să ne vezi diseară”, „Aventurile unei umbrele”, „Savoy, Savoy”, „Sonatul lunii”, „Un băiat de zahăr… ars”, „Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiştii şi Boema”, „Stela, stelele şi Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de aşi”, „Hohote în Paradis”, „1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar şi în spectacolele „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”. 

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Primele detalii
Alexandru Arșinel și Stela Popescu [Sursa foto: Facebook]

Începând cu 1978, a început să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema.