Stiri

9 februarie 2022. Ziua Internaţională a Pizza

Ziua Internaţională a Pizza
Ziua Internaţională a Pizza
Știai că pe 9 februarie este Ziua Internaţională a Pizza? Dacă ești la dietă și aveai nevoie de un motiv bun pentru a te bucura de o pizza, acum ai unul

Există multe dispute cu privire la cea mai bună pizza, argumentul principal fiind dacă ananasul este sau nu pe o pizza. Indiferent de preferințele fiecărei persoane, totuși, există un lucru asupra căruia aproape toată lumea poate fi de acord: pizza este una dintre cele mai bune invenții culinare din jur.

Citeste si: O pizza cu 254 sortimente de branză a intrat în Cartea Recordurilor

Ziua Internaţională a Pizza
Ziua Internaţională a Pizza

Când a aparut Ziua Internaţională a Pizza 

Deși este imposibil de știut cu siguranță, unii oameni ar putea spune că Ziua Internaţională a Pizza a început în secolul al X-lea în Napoli, Italia. Acesta este momentul în care înregistrările arată pentru prima dată prezența a ceea ce a devenit acum pizza modernă. A început ca o simplă pâine întinsă cu sos și stropită cu brânză. Este posibil ca primii oameni care au făcut asta ca o gustare creativă pentru familiile lor sa nu aiba habar de senzația pe care au produs-o și ce va deveni.

9 februarie 2022. Ziua Internaţională a Pizza
9 februarie 2022. Ziua Internaţională a Pizza[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum să faci cel mai bun aluat de pizza, subțire, pufos sau crocant

Pizza și-a pus în cele din urmă amprenta asupra Americii în 1905. În New York City, o pizzerie numită Lombardi’s a creat scânteia care va aprinde inimile în toată țara de atunci și până în prezent – ​​și fără un sfârșit imaginabil în vedere. Și 1905 a fost anul în care Lombardi’s i s-a acordat prima licență comercială de a face pizza eliberată în Statele Unite. În mod uimitor, Lombardi’s este încă în pe piata! Pentru cei care doresc să guste prima pizza adevărată care ajunge pe țărmurile americane, mergi la Little Italy din Manhattan și verifică-le.

Se estimează că prima Zi Națională a Pizza a început probabil la începutul anilor 2000, dar de fiecare dată când a început, acum merită să fie sărbătorită în fiecare an!