Stiri

6 iulie 2022: Ziua Internațională a Sărutului. Cum a fost primul sărut pentru Mishu de la Dimineața Nebună?

6 iulie 2022: Ziua Internațională a Sărutului
6 iulie 2022: Ziua Internațională a Sărutului
Ziua Internațională a Sărutului de pe 6 iulie sărbătorește activitatea plăcută a sărutului și rolul pe care acesta îl joacă în culturile din întreaga lume.

Dacă nu i-ați arătat partenerului cât de mult vă place de el, poate că Ziua Internațională a Sărutului este șansa dumneavoastră de a-i reaminti cu un sărut pasional! Peste tot sunt organizate evenimente pentru a sărbători Ziua Internațională a Sărutului, cu evenimente pentru cei care au iubiți și cei care îi caută. Dar cum vor sărbători oamenii din întreaga lume Ziua Internațională a Sărutului? Iată câteva fapte interesante despre cum văd alte culturi sărutul.

Citeste si: Horoscop 7 iulie 2022: Trei nativi iau decizii importante azi

6 iulie 2022: Ziua Internațională a Sărutului
6 iulie 2022: Ziua Internațională a Sărutului

Matinalii Mishu și Cosmin și-au amintit de primul sărut în dimineata aceasta și au vorbit despre această experiență. Matinalul Mishu a fost ceva mai explicit și a spus cum a fost prima lui experiență cu primul sărut. 

Cum văd alte culturi sărutul

Sărutul este asociat cu sentimente romantice, dar există mai multe tipuri de săruturi.

Suntem tentați să credem că sărutul este un gest pe care oamenii îl fac de când e lumea. Cu toate acestea, cele mai vechi informații legate de acest mod de interacțiune umană au fost găsite abia în  scrierile vedice  din India (din jurul anului 1500 î.e.n.). Tot în India, un mileniu mai târziu, sărutul a fost menționat în “ Mahabharata ” ca fiind un semn al afecțiunii dintre oameni. Obiceiul de a-ți săruta iubita, membrii familiei sau prietenii a devenit comun probabil abia în antichitate. Grecii foloseau- pentru a numi sărutul- cuvintele “ philein ” sau “ kunein ”. Acești termeni nu se refereau însă la sărutul pasional.  Philein  desemna sărutul oferit de conducătorii militari altor bărbați și erau o formă de recompensă pentru bravura militară.  Kunein  era considerat un mod de exprimare a respectului.

Mishu și Cosmin au vorbit în Dimineața Nebună despre cel mai lung sărut din lume, dar și despre alte curiozități de acest tip din întreaga lume.

Citeste si: Alex Velea a lansat piesa „Ultimul sărut”

6 iulie 2022: Ziua Internațională a Sărutului
6 iulie 2022: Ziua Internațională a Sărutului


Se pare că sărutul a fost definit pentru prima dată ca fiind un gest de dragoste de către romani: “ Romanii, totdeauna ordonați, îl clasificau în trei categorii: “ basium", schimbat între rude și prieteni; “osculum" prilejuit numai între frați și cunoscuți și, în sfârșit, “suavium", sărutul clasic al îndrăgostiților.” Sărutul putea avea de asemenea în acele vremuri și o valoare ritualică:  “multe noroade din antichitate îi sărutau pe morți ca să le aspire sufletul ce-și lua sborul”.  Primele interdicții ale sărutului aparțin de asemenea antichității: “în antica Romă, Tiberiu interzicea cu strășnicie “osculum cotidianum” (sărutul zilnic), întrucât de la el se propagau multe infirmități, iar Cato își oprea femeile să se sărute de față cu copiii.

În Italia și Grecia, prietenii, atât bărbații cât și femeile se sărută pe buze când se salută, în timp ce în Franța un sărut în aer pe fiecare obraz este un salut obișnuit.

În Vietnam, sărutul între soți se face doar în privat, China și Japonia adoptând o atitudine similară față de acest lucru. În timp ce oamenii din Țările de Jos optează de fapt pentru 3 săruturi ca formă de salut.