Stiri mondene

50 Cent împlineşte 47 de ani. Povestea de viaţă a lui Curtis James Jackson III

50 Cent împlineşte 47 de ani
50 Cent împlineşte 47 de ani
Pe 6 iulie 2022 50 Cent împlineşte 47 de ani. Află toate detaliile despre copilăria și cariera artistului internațional.

Pe 6 iulie 2022 îl sărbătorim pe 50 Cent, una dintre cele mai faimoase și emblematice vedete ale hip-hop-ului. În ciuda unei copilării și a unei creșteri dificile, el și-a depășit condiția pentru a deveni un nume cunoscut.

50 Cent și-a găsit succesul ca rapper mainstream la începutul anilor 2000, precum și ca un om de afaceri prolific- cu siguranță este un fan de toate meserii.

Tatăl a doi copii jongla cu succes între viața profesională și cea personală. Descoperiți fapte fascinante despre legendarul artist și alăturați-vă nouă pentru a-i sărbători ziua de naștere astăzi.

50 Cent împlineşte 47 de ani
50 Cent împlineşte 47 de ani

Citeste si: Unul dintre cele mai urmărite show-uri MTV în România se întoarce la TV

 cariera lui 50 Cent

50 Cent este un nume pe care toată lumea din industria muzicală din SUA îl cunoaște. Baza lui de fani cuprinde toate vârstele, genurile și rasele. Pe 6 iulie 1975, 50 Cent s-a născut sub numele de Curtis James Jackson III.

S-a născut în Queens, un cartier din New York City și și-a petrecut copilăria în cartierul sud-jamaican al cartierului. Mama lui, Sabrina, era un traficant de droguri care a murit într-un incendiu când Jackson avea doar opt ani. Jackson nu și-a întâlnit niciodată tatăl și, după ce mama lui a murit, a fost crescut de bunica lui. Copilăria lui a fost o provocare și s-a apucat de box și de trafic de droguri când era încă în școala primară. În ciuda acestui fapt, el și-a câștigat cu succes GED, o alternativă la diploma de liceu. Numele său a fost inspirat de tâlharul din Brooklyn din anii 1980, Kevin Martin, cunoscut și sub numele de 50 Cent. El a spus că a ales numele pentru că „spune tot ce vreau să spună. Sunt același tip de persoană care a fost 50 Cent. Îmi asigur lucurile de care am nevoie prin orice mijloace.”

50 Cent împlineşte 47 de ani
50 Cent împlineşte 47 de ani

Când 50 Cent era la sfârșitul adolescenței, a început o carieră de rap amator. La 21 de ani l-a cunoscut pe D.J. Jam Master Jay din grupul hip-hop Run-DMC. Jay l-a învățat multe aspecte importante ale compoziției și producției muzicale, cum ar fi cum să structureze cântece, să scrie refrenuri, să numere bare și să facă înregistrări. În 2000, 50 Cent a înregistrat primul său album, „Power of the Dollar”, dar nu a fost lansat niciodată. Cu toate acestea, single-ul principal de pe album, „How to Rob”, a fost lansat comercial și a avut un mare succes. Mixtape-ul oficial de debut al lui Jackson, „Guess Who’s Back?” a fost lansat în 2002, contribuind la ascensiunea sa către faimă. Eminem, un alt rapper, a auzit mixtapeul și a fost atât de impresionat încât a zburat cu 50 Cent să-l cunoască pe producătorul, Dr. Dre. În 2003, 50 Cent și-a lansat albumul de debut intitulat „Get Rich Or Die Tryin”, care a devenit un succes comercial instantaneu. Doi ani mai târziu, a lansat „The Massacre”, al doilea album de succes comercial. Albumul său din 2007, „Curtis”, a fost al doilea cel mai bine vândut album al anului, urmând doar „Graduation” al rapperului Kanye West.

Citeste si: Cântăreți de top cărora le plac pariurile, mai ales jocurile de noroc din cazinouri

50 Cent a fost implicat în mai multe afaceri. În 2003, și-a înființat casa de discuri, G-Unit Records, numită după grupul de rap cu același nume de la East Coast, al cărui membru cheie. De asemenea, a lansat o companie de îmbrăcăminte bazată pe grup și, în 2003, s-a asociat cu Reebok pentru a lansa o linie de adidași G-Unit. În plus, are o companie de editură numită G-Unit Books și o companie de producție de film numită G-Unit Films, ambele numite după grupul său de rap.

În 2004, el a colaborat cu compania de apă îmbuteliată Glaceau pentru a lansa o băutură cu apă îmbunătățită numită Formula 50. El servește și ca purtător de cuvânt al unei alte mărci de apă îmbuteliată, Vitamin Water. De asemenea, este autorizat să promoveze boxul în New York, fiind pasionat de sport.