Stiri

5 februarie 2022! Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella

  Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella
Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella
Fericirea are gust de crema de alune intinsa un paine prajita. Pe 5 Februarie este Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella.

Întinsă pe pâine prăjită, mâncată direct din borcan cu linguriță, pe clătite, în gogoși sau croissante, Nutella este un deșert încântător. Și Ziua Mondială a Nutellei este ziua perfectă pentru a împărtăși lumii toate aceste idei minunate de a o mânca.

Citeste si: Valentine's Day| Zece tradiții de Valentine's Day din întreaga lume

Istoria ciocolatei Nutella

În anul 1946, Pietro Ferrero, care deținea o brutărie în Albă, Piemont, o zona cunoscută pentru producția de alune, a vândut un lot inițial de 300 kg de “Pastă Gianduja”.

Acest lot era un bloc solid de ciocolată de alune, dar Ferrero a început să vândă o versiune mai cremoasa în anul 1951, denumită “Supercrema”.

În 1963, Michele Ferrero, fiul lui Pietro, a regândit “Supercrema” cu intenția de a o comercializa în Europa. Compoziția cremei a fost modificată și a fost redenumită în “Nutella”. Primul borcan de “Nutella” a părăsit fabrică lui Ferrero din Albă pe 20 aprilie 1964. Produsul a avut un succes instantaneu și a rămas foarte popular de atunci.

5 februarie 2022! Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella
5 februarie 2022! Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella[Sursa foto: Instagram]

Senatorul francez, Yves Daudigny, a propus, în 2012, o creștere a taxei pe uleiul de palmier de la 100 de euro la 400 de euro per tonă metrică. Uleiul de palmier este unul din principalele ingrediente ale ciocolatei “Nutella”, astfel că taxa a fost numită de către media “taxa Nutella”.

Citeste si: Bancul zilei de vineri: Doua blonde intr-un lift

Pe data de 14 mai 2014, serviciul poștal guvernamental italian “Poște Italiane” a emis un timbru “Nutella” pentru comemorarea a 50 de ani de existența. Timbrul de 70 de eurocenți a fost realizat de către Institutul Poligrafic și Monetaria de Stat Italiană și prezența un borcan de “Nutella” pe un fundal auriu. Ferrero a organizat “Ziua Nutella” pe 17 și 18 mai. În zilele noastre, “Ziua Internațională a Nutella” este serbată pe 5 februarie.

“Nutella” este produsă în diverse facilități. Pe piață Americii de Nord este produsă într-o fabrică din Canada, în Brantford, Ontario. Mai recent, a fost deschisă o nouă fabrică în San Jose Iturbide, Guanjuato, Mexic. Pentru Australia și Nouă Zeelandă, “Nutella” a fost produsă în Lithgow, New South Wales încă de la sfârșitul anilor 1970.

Două din patru fabrici Ferrero produc “Nutella” în Italia – în Albă, Piemont și în Șanț’Angelo dei Lombardi, Campania. În Franța există o fabrică în Villers-Ecalles, iar pentru Europa de Est și Africa de Sud, produsul esterealizat în Varșovia, respectiv în Manisa. Pentru piață germană “Nutella” este produsă în fabrică din Stadtallendorf, deschisă încă din 1956.

Citeste si: 3 februarie 2022! Ziua Golden Retriever-ilor

  Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella
Ziua Internaţională a iubitorilor de Nutella

Pentru ce se folosește cel mai frecvent Nutella?

Deși clasificată din punct de vedere tehnic că un topping pentru deșert, Nutella este, de asemenea, folosită în mod obișnuit alături de alimentele de la micul dejun, cum ar fi vafe, clătite, pâine prăjită sau covrigi.

Cum se păstrează Nutella în dulap sau în frigider?

Potrivit producătorului italian, Nutellei nu-i place frigul. Prin urmare, trebuie păstrata la temperatura camerei.

Unde pot merge la o cafenea Nutella?

Fererro a deschis Nutella Cafes în New York City și în Chicago, Illinois, în SUA.

Care este durata de valabilitate a Nutellei?

Nutella poate fi folosit timp de 12 luni de la dată fabricației. Dar oricum, cu siguranță va fi mâncat mult mai repede decât atât.