Stiri

5 aprilie 2022 - Ziua Internaţională a Conştiinţei

5 aprilie - Ziua Internaţională a Conştiinţei
5 aprilie - Ziua Internaţională a Conştiinţei
Ziua Internațională a Conștiinței 2022 are loc marți, 5 aprilie.

Această zi este sărbătorită în fiecare an pe 5 aprilie, iar prima Zi internațională a conștiinței a fost sărbătorită în 2020.

Citeste si: Dimineața Nebună: Will Smith, decizie neașteptată după ce l-a pălmuit pe Chris Rock! Demisionează din Academia Oscarurilor: „Am trădat încrederea! Am inima zdrobită”. Audio

Ce este Ziua Internațională a Conștiinței?

Conducerea globală unită la platforma ONU recunoaște că toate crimele împotriva umanității au fost motivate de încercarea de a câștiga mai mult control asupra altor comunități, fără a lua în considerare demnitatea culturii lor, a valorilor și dreptul de a

trăi așa cum își doresc. Toate acestea au dus la colonizare, holocaust, masacre în Birmania și alte crime împotriva umanității.

Conștiința îi împiedică pe oameni să comită crime împotriva altora. Prin urmare, ONU a desemnat o zi internațională a conștiinței. La 19 iulie 2019, pe baza sponsorizării Regatului Bahrain, Națiunile Unite au declarat ziua de 5 aprilie drept Zi internațională a conștiinței.

Ziua este desemnată în cinstea luptei pentru „Promovarea culturii păcii cu dragoste și conștiință” în întreaga lume. Valorile de bază care stau la baza acestei zile includ pacea, toleranța, înțelegerea, solidaritatea și incluziunea.

Citeste si: Premiile GRAMMY 2022! Lista completă a câștigătorilor

În plus, Ziua Internațională a Conștiinței insistă asupra comunității globale să aibă o credință fermă în coexistență, acceptarea diferitelor culturi, diversitate și sortiment cultural. Liderii globali ai platformei ONU sunt de acord că pacea și stabilitatea în lume nu pot fi atinse fără promovarea armoniei interculturale.

Psihologii mărturisesc, de asemenea, că ființele umane sunt foarte influențate de gânduri și sentimente. Aceste gânduri sunt guvernate de conștiință.

5 aprilie 2022 - Ziua Internaţională a Conştiinţei
5 aprilie 2022 - Ziua Internaţională a Conştiinţei[Sursa foto: PixaBay]

Moralitatea, etica și virtutea sunt ghidate de conștiință și conștiința oprește oamenii și națiunile să-i exploateze pe alții. Când conștiința devine inactivă, oamenii devin materialiști, cruzi, lipsiți de sens și ticăloși. În cele din urmă, legea junglei începe să prevaleze în societate, ceea ce duce la condamnarea absolută a societății.

5 aprilie 2022 - Ziua Internaţională a Conştiinţei
5 aprilie 2022 - Ziua Internaţională a Conştiinţei[Sursa foto: PixaBay]

Este obligația noastră globală să ajutăm fiecare țară să dezvolte și să atingă pacea. Această zi este sărbătorită pentru a evidenția importanța conștiinței și rolul conștiinței în a împiedica oamenii să-i facă rău altora. Ziua Internațională a Conștiinței este sărbătorită pentru a evidenția faptul că toată lumea are respect de sine și dreptul de a trăi în pace