Stiri

4 ianuarie 2022 - Ziua topurilor muzicale pop

4 ianuarie 2022 - Ziua topurilor muzicale pop
4 ianuarie 2022 - Ziua topurilor muzicale pop [Sursa foto: PixaBay]
An de an, pe 4 ianaurie este sărbătorită ziua topurilor muzicale din industria pop.

Muzica pop este în prezent cel mai popular tip de muzică și există un grafic în fiecare săptămână. În timp ce unele melodii rămân în topuri timp de o săptămână, altele care sunt mai populare pot rămâne în topuri luni de zile. 

Citeste si: 4 ianuarie 2022- Ziua Internațională a spaghetelor

4 ianuarie 2022- Ziua topurilor muzicale pop. De ce se celebrează în această zi?! 

Ziua topurilor muzicale pop (#PopMusicChartDay) celebrează publicarea primului clasament Hit Parade de Billboard Magazine pe 4 ianuarie 1936. În fruntea clasamentului se afla melodia ''Stop, Look and Listen'', înregistrată de violonistul de jazz Joe Venuti alături de orchestra sa. 

4 ianuarie 2022 - Ziua topurilor muzicale pop
4 ianuarie 2022 - Ziua topurilor muzicale pop[Sursa foto: PixaBay]

Originile zilei topurilor muzicale pop nu sunt cunoscute, dar chiar și așa, muzica pop este un gen muzical răspândit care a apărut în forma sa recentă în anii 1950 în Statele Unite și Regatul Unit. Muzica pop a fost oarecum asemănătoare cu rock-ul, până la sfârșitul anilor 1960, apoi pop a devenit asociat cu muzica mai comercială, convenabilă și scurtă. Muzica populară și muzica pop sunt adesea folosite pentru a desemna același tip de muzică, dar muzica populară se referă în mod egal la toată muzica populară și cuprinde multe stiluri diferite. Deși un procent semnificativ din muzica care figurează în topurile de discuri este văzută ca muzică pop, genul este diferit de muzica din topuri. 

Cinci curiozități despre muzica pop 

1. În Marea Britanie, 178 de cântece s-au vândut în peste un milion de copii. 

2. Astăzi, probabil că există sute de tipuri diferite de muzică pop, inclusiv K-pop (pop coreean), hip hop, pop pentru adolescenți și pop indie.

3. Beatles sunt încă „Cei mai bine vânduți artiști pop din toate timpurile”

4. Elvis Presley a fost regele rock and roll-ului, dar a fost considerat și unul dintre primele vedete ale muzicii pop la nivel mondial. 

Citeste si: Elvis Presley a fost UCIS! S-a aflat adevarul, dupa peste 40 de ani: "Eu l-am OMORAT"! Cine a facut dezvaluirea

4 ianuarie 2022 - Ziua topurilor muzicale pop
4 ianuarie 2022 - Ziua topurilor muzicale pop[Sursa foto: PixaBay]

5. Statele Unite nu numai că au cea mai mare cantitate de muzică pop, ci și cea mai mare piață de muzică din lume.