Stiri

31 martie 2022 - Ziua creioanelor colorate

Ziua creioanelor colorate - 31 martie
Ziua creioanelor colorate - 31 martie
Ziua creioanelor colorate pe 31 martie trezește amintiri frumoase despre creațiile din copilărie pline de culoare.

Despre ziua creioanelor colorate au vorbit și matinalii Mishu și Cosmin în ediția de joi a emisiunii „Dimineața Nebună”. Dacă nu ai fost pe frecvențe dimineață, poți asculta momentul lor chiar aici. 

Istoria creioanelor colorate

Creioanele colorate au o istorie plină de culoare. În timp ce matrițele cu ceară în nuanțe au existat de secole, creionul modern a apărut în anii 1900.

Creioanele crayola au fost introduse în 1903 de Binney & Smith ca o alternativă mai sigură și mai ieftină la ustensilele de artă folosite la acea vreme. Binney & Smith și-au prezentat în premieră celebrul pachet de opt creioane cu gama de culori: negru, maro, portocaliu, violet, albastru, verde, roșu și galben. Acest amestec de culori, împreună cu numele lor, a rămas neschimbat timp de 45 de ani. De atunci, s-au adăugat multe culori, denumirile culorilor și ambalajele s-au schimbat și au apărut stiluri de culoare precum neonul, metalul și sclipiciul. Câteva culori au fost chiar retrase din roata culorilor, de obicei pe 31 martie. Creionul Crayola are un loc special în inimile americanilor.

31 martie 2022 - Ziua creioanelor colorate
31 martie 2022 - Ziua creioanelor colorate

Citeste si: Eurovision Song Contest 2022: România a primit numărul intrării în concurs- VIDEO

Citeste si: Bancul zilei de miercuri: Bulă la școală

A fost unul dintre membrii primilor înscriși în National Toy Hall of Fame în noiembrie 1999.

31 martie 2022 - Ziua creioanelor colorate
31 martie 2022 - Ziua creioanelor colorate

Creioanele colorate nu numai că adaugă culoare vieții noastre, dar au fost considerate și ca o analogie pentru culoarea rasei umane și capacitatea noastră de a trăi împreună într-o lume diversă. Robert Fulghum, autorul american, a spus odată: „Am putea învăța multe de la creioane; unele sunt ascuțite, altele drăguțe, altele plictisitoare, în timp ce altele strălucitoare, unele au nume ciudate, dar toate au învățat să trăiască împreună în aceeași cutie”.