Stiri

3 martie 2022. Ziua mondială a scriitorilor

Ziua mondială a scriitorilor - 3 martie 2022
Ziua mondială a scriitorilor - 3 martie 2022
Majoritatea iubim cărțile, dar chiar cei care nu fac o pasiune pentru citit tot sunt nevoiti sa studieze anumite lecturi din programa scolara.

Fără scriitori lumea noastră nu ar fi la fel. Ne deschid lumi noi, ne spun povești la care nu ne-am fi gândit niciodată, ne oferă idei pentru mii de filme grozave. Acesta este motivul pentru care Ziua Internațională a Scriitorilor este cea mai bună ocazie de a-i aprecia pe toți!

Citeste si: Adda amână lansarea albumului. Mesajul prin care și-a anunțat fanii: „Sper că binele va învinge”

Cum a luat nastere Ziua mondială a scriitorilor 

Ziua Internațională a Scriitorilor este sărbătorită anual pe 3 martie din 1986. Ideea a fost propusă de Congresul Internațional al PEN Club – o organizație fondată la Londra în 1921 și formată din „Poeți, Eseiști, Romancieri”, precum și dramaturgi și editori. Cu toate acestea, PEN International, așa cum este cunoscut astăzi, este o asociație mondială de scriitori de toate genurile și de toate genurile literare, inclusiv traducători, jurnaliști sau istorici. Nu este doar o organizație care sprijină toți scriitorii, ci a fost și primul organism neguvernamental care pledează pentru drepturile omului. PEN urmărește, de asemenea, să promoveze sprijinul reciproc între scriitorii din întreaga lume, mai presus de orice conflicte naționale, religioase sau rasiale. De asemenea, se axează pe apărarea liberei exprimari, protejarea scriitorilor aflați în pericol, sprijinirea scriitorilor în exil și promovarea drepturilor lingvistice.

Ziua mondială a scriitorilor - 3 martie 2022
Ziua mondială a scriitorilor - 3 martie 2022

Citeste si: Dimineața Nebună. Cel mai fidel cititor al anului vine din Sălaj! A împrumutat 990 de volume anul trecut. AUDIO

Ce înseamnă pentru fiecare dintre noi Ziua Internațională a Scriitorilor? Este o ocazie perfectă de a-ți aprecia autorii preferați sau poate chiar de a-i cunoaște! Poate fi posibil în timpul uneia dintre multele întâlniri cu autori sau seri de poezie organizate în întreaga lume pe 3 martie. Cel mai bun lucru pe care îl poți face, totuși, pentru a sărbători Ziua Internațională a Scriitorilor, este să cumperi și să citești niște cărți interesante și noi. Ar trebui să cultivăm această practică frumoasă pentru a arăta generațiilor viitoare că puterea cărților este atemporală.

 3 martie 2022. Ziua mondială a scriitorilor
3 martie 2022. Ziua mondială a scriitorilor[Sursa foto: PixaBay]

Știați?

PEN International este cea mai mare organizație literară din lume, cu filiale în peste 130 de țări.