Stiri

3 februarie 2022! Ziua Golden Retriever-ilor

Ziua Golden Retriever-ilor
Ziua Golden Retriever-ilor
Pregătește-te să sărbătorești un prieten blănos, pentru că Ziua Ziua Golden Retriever-ilor este sarbatorita pe 3 februarie!

Golden Retriever este una dintre cele mai populare rase de câini din SUA și din motive întemeiate. Temperamentul calm, inteligența și jocul îi fac cei mai buni prieteni ideali pentru orice iubitor de câini. În plus, sunt animale de asistență pentru persoanele cu dizabilități, orbii sau pentru cei surdo-muti. Au ajuns să salveze vieți în aceste roluri asa ca nu e de mirare că au o sărbătoare care le poarta numele.

Golden Retrievers au o istorie lungă care începe în Scoția, la mijlocul secolului al XIX-lea.

Citeste si: Ziua Cârtiţei, 2 februarie 2022. Când se termină, de fapt, iarna?

Istoria Golden Retriever-ilor

Nevoia de aceasta rasa a apărut atunci când câinii de vânătoare obișnuiți s-au dovedit nepotriviti pentru recuperarea vânatului doborât pe uscat și pe apă. Armele s-au îmbunătățit la începutul anilor 1800, așa că vânătorii scoțieni trăgeau de la distanțe mult mai mari peste mlaștini și au descoperit că animalele care erau trimise sa aduca vanatul pierdeau sau mutilau păsările prețioase. Aveau nevoie de un câine cu o gură moale și cu capacități excelente de preluare, așa că imperechiat cainele de apa Spaniol cu Retrieverul și voila! S-a născut primul Golden Retriever.

În zilele noastre, Golden Retrievers au evoluat mult dincolo de recuperarea păsărilor vanate. Nu numai că sunt câini mari de asistență pentru persoanele cu dizabilități, dar sunt și specializați în eforturile de detectare și căutare și salvare datorită abilităților lor execlente de adulmecare.

Ziua Golden Retriever-ilor
Ziua Golden Retriever-ilor

Răbdarea și blândețea lor ii fac perfecti pentru copii sau gospodăriile agitate.

Ziua Națională a Golden Retriever a fost înființată când o femeie pe nume Kristen Shroyer și-a dat seama că nu exista o zi stabilită ca un tribut pentru acești câini. Ea a stabilit data, 3 februarie drept ziua de naștere a regretatului ei Golden, Quincy, care din păcate a murit de cancer la doar 7 ani.

Citeste si: Top zece piese la mare căutare pe Shazam în China

În vremurile moderne, s-ar putea să-i recunoașteți pe Goldens în filme celebre cu Air Bud, Homeward Bound și Napoleon. Și chiar în 2019, un Golden Retriever pe nume Kira a devenit viral pentru că a salvat doi câini prinși în gheața, i-a adus la mal și l-a chemat pe stăpânul ei, toate aceste evenimente fiind surprinse în video. Sunt cu adevărat o rasă unică!