Stiri

29 aprilie 2022. Ziua Internațională a Dansului. Cel mai bine plătit dansator a câștigat 1,8 milioane de dolari pe săptămână

29 aprilie 2022.  Ziua Internațională a Dansului
Ziua Internațională a Dansului [Sursa foto: PixaBay]
Pe 29 aprilie este Ziua Internațională a Dansului, așa că pune-ți pantofii de dans și pregătește-te să ieși.

Dansul este universal, țesut în aproape orice societate din întreaga lume. Oamenii pur și simplu iubesc dansul. Ne reunește indiferent dacă suntem cei de pe ringul de dans sau urmărim performanța profesională a altora. Dansul este entuziasmant și impresionant. Să onorăm lumea dansului astăzi, împreună! 

Citeste si: Bancul zilei de vineri, 29 aprilie: Un om se duce la magazin de cuie

29 aprilie 2022. Ziua Internațională a Dansului. Cum a luat naștere această zi 

Comitetul de Dans al Institutului Internațional de Teatru (ITI) a stabilit ziua de 29 aprilie drept Zi Internațională a Dansului în 1982 pentru a evidenția diversitatea și talentul uimitoar ale dansatorilor de pe tot globul. Această dată a fost aleasă pentru a marca ziua de naștere a lui Jean-Georges Noverre (1727-1810), creatorul baletului modern.

29 aprilie 2022.  Ziua Internațională a Dansului
Jean-Georges Noverre [Sursa foto: Interlude ]

Institutul Internațional de Teatru a creat această sărbătoare pentru a promova dansul în întreaga lume, pentru a face oamenii conștienți de valoarea dansului și pentru a permite comunității dansului să-și promoveze munca la scară largă. Speranța este ca guvernele și liderii de opinie să devină din ce în ce mai conștienți de valoarea și importanța dansului sub toate formele sale și să-l susțină. Pe lângă toate acestea, Ziua Internațională a Dansului a fost creată pentru ca noi să ne bucurăm de dansul așa cum este și să împărtășim bucuria cu ceilalți. 

29 aprilie 2022.  Ziua Internațională a Dansului
29 aprilie 2022. Ziua Internațională a Dansului[Sursa foto: PixaBay]

În fiecare an, ITI selectează un coregraf sau un dansator exemplar pentru a scrie mesajul oficial de această sărbătoare. De asemenea, au și o gală anuală, locația ei fiind prezentă pe site-ul lor oficial, scrie National Today

Istoria Dansului? Când a apărut dansul pentru prima oară?! 

S-au găsit dovezi ale dansului care datează de 9.000 de ani și a devenit un fenomen la nivel mondial. Această sărbătoare îi încurajează pe oameni să sărbătorească tipul lor preferat de dans, în timp ce învață stiluri noi. Există stiluri de dans pentru oameni de toate vârstele și capacități de ritm; deci nu ai nicio scuză să nu te implici.  

Dansul în cifre

30.000 – numărul oamenilor angajați în industria dansului numai în Regatul Unit.

200 – numărul companiilor de dans din Marea Britanie

80% – procentul de dansatori profesioniști care au suferit o accidentare majoră în timpul carierei.

cei mai scumpi pantofi de balet au fost 4.000 de dolari.

O balerină poartă pe săptămână între 2 și 3 perechi de pantofi 

vârsta medie a celor mai mulți dansatori profesioniști se pensionează din cauza solicitării fizice intense este cea de 30 de ani

93% – procentul tuturor dansatorilor care au devenit profesori de dans în urma unei accidentări care a încheiat cariera.

Cel mai bine plătit dansator din lume a fost Michael Flatley și a câștigat 1,8 milioane de dolari pe săptămână

72.000 – numărul de oameni care s-au adunat la un târg din Ohio pentru a face dansul puiului în 1996.

32 – cel mai mare număr de fouettés (rotiri rapide pe un picior) realizate de balerina Pierina Legnani pentru „Lacul lebedelor”.