Stiri

25 martie 2022 - Ziua Naţională a Pădurilor

25 martie 2022 - Ziua Naţională a Pădurilor
Ziua Naţională a Pădurilor. Roosevelt le-a numit „plămânii Pământului”, Robert Frost și milioane de poeți au fost inspirați de paduri, iar Sting luptă pentru a le salva.

Vorbim despre păduri. Și celebritățile nu sunt singurele care simt o legătură puternică cu ele. Toți o avem facem. Doar o simplă plimbare în pădure ne poate calma și înviora simțurile. De fapt, pădurile sunt atât de cruciale pentru viitorul planetei noastre încât ONU a declarat ziua de 21 martie drept Ziua Internațională a Pădurilor.

Importanța pădurilor 

Când bem un pahar cu apă, scriem într-un caiet, luăm medicamente pentru febră sau ne construim o casă, nu facem întotdeauna legătura cu pădurile.

Și totuși, acestea și multe alte aspecte ale vieții noastre sunt legate într-un fel sau altul de păduri.

Citeste si: Simulare Evaluare Naţională 2022 – Modele de subiecte pentru Română şi Matematică

Gestionarea durabilă a pădurilor și utilizarea resurselor de către acestea sunt esențiale pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru a contribui la prosperitatea și bunăstarea generațiilor actuale și viitoare. Pădurile joacă, de asemenea, un rol crucial în reducerea sărăciei și în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor neprețuite beneficii ecologice, economice, sociale și de sănătate, defrișările globale continuă într-un ritm alarmant.

Citeste si: Corina și-a luat un câine robot drept animal de companie. Ce face cu el în realitate?

Lemnul ajută la furnizarea de hrană și apă fără bacterii în multe bucătării, construiește nenumărate piese de mobilier și ustensile, înlocuiește materiale la fel de dăunătoare precum plasticul, creează noi fibre pentru hainele noastre și, prin tehnologie, facem parte din domeniile medicinei sau ale cursei spațiale.

Este vital să consumăm și să producem lemn într-un mod mai ecologic pentru planetă și locuitorii săi. Să protejăm această resursă ușor de regenerat printr-un management durabil al pădurilor. 

25 martie 2022 - Ziua Naţională a Pădurilor
25 martie 2022 - Ziua Naţională a Pădurilor[Sursa foto: Ziar Piatra Neamț ]

La nivel mondial, pădurile noastre se confruntă cu o serie de provocări. De la dezastre naturale la defrișări pe scară largă, aceste resurse importante care dă viață au nevoie de ajutorul nostru. În pădurile noastre naționale, incendiile, insectele și bolile au fost atât de răspândite încât mai mult de un milion de acri au nevoie de reîmpădurire.