Stiri

25 ianurie 2022. Ziua Planficării vacanțelor

25 ianurie 2022. Ziua Planficării vacanțelor
[Sursa foto: PixaBay]
În fiecare an, în ultima marți din luna luna ianuarie, este Ziua Planficării vacanțelor, un reminder pentru a ne planifica vacanța.

Dacă ești adeptul sau adepta planificărilor vacanțelor din timp, trebuie să știi că astăzi este o zi potrivită pentru asta. Nu de alta, dar astăzi se celebrează ziua planificării vacanței. Ziua aceasta vine în ajutorul nostru pentru a ne aminti să începem să ne planificăm vacanțele și să ne luăm concediu de la serviciu și de la școală. 

Citeste si: Românii se bucură de două noi sărbători naționale în 2022. Când pică acestea

25 ianurie 2021! Ziua Planficării vacanțelor. Cum a luat naștere această zi 

Vacanțele îi ajută pe oameni să petreacă timp de calitate cu familia și prietenii lor și, de asemenea, ajută la sănătatea lor mintală. Vacanțele duc și la o creștere a turismului, ceea ce asigură o economie funcțională. Această zi este importantă, așa că nu vă mai amânați vacanța și plănuiți să vă luați câteva săptămâni libere. Multe agenții de turism iau parte la această zi pentru a ajuta oamenii să-și aleagă destinațiile și să le ofere cele mai bune oferte de călătorie.

25 ianurie 2021. Ziua Planficării vacanțelor
25 ianurie 2021. Ziua Planficării vacanțelor[Sursa foto: PixaBay]

Cartea de poezii mediale „Poveștile Canterbury” scrisă de Geoffrey Chaucer și publicată în secolul al XIV-lea, conține cea mai veche referire cunoscută la conceptul de „vacanță”. Cuvântul „vacacioun” este folosit în prologul capitolului „Soția lui Bath”, care se referă la „timpul liber”. Până în secolul al XIX-lea, cuvântul „vacanță” era folosit de americani în același mod în care îl foloseau englezii, adică „a elibera un loc”. La acea vreme, se referea când profesorii și elevii trebuiau să părăsească localul școlii și să iasă. Vacanța a fost văzută și ca un semn de privilegiu, așa cum este și astăzi pentru mulți, scrie National Today

Treptat, vacanța a ajuns să includă și clasa de mijloc și a început însemne „un timp general de relaxare și răgaz”. Unul dintre momentele de cotitură nu atât de cunoscute din istoria călătoriilor americane a avut loc în 1869. Un tânăr predicator din Boston, pe nume William H.H. Murray, a publicat unul dintre primele ghiduri despre regiunea sălbatică a Munților Adirondack. Explorând Munții Adirondack, care acoperă o întindere masivă de lacuri, păduri și râuri în nordul statului New York, Murray a dezvoltat ideea de călătorie foarte inovatoare (la acea vreme, era văzută a fi scandaloasă) că o excursie în sălbăticia naturii ar putea fi plăcută. Această idee a inspirat la drumeții și excursii în care oamenii din orașe căutau pacea și liniștea lumii naturale.

25 ianurie 2021. Ziua Planficării vacanțelor
25 ianurie 2021. Ziua Planficării vacanțelor[Sursa foto: PixaBay]

Necesitatea acestei zile naționale a devenit deosebit de importantă atunci când rezultatele unui sondaj au arătat că americanii nu și-au folosit zilele de vacanță din 2015. Acest lucru a produs efecte negative asupra sănătații, relațiilor și chiar companiilor.