Stiri

18 martie 2022 - Ziua Mondială a Reciclării

18 martie - Ziua Mondială a Reciclării
18 martie - Ziua Mondială a Reciclării
Ziua Mondială a Reciclării. În fiecare an, pământul produce miliarde de tone de resurse naturale pentru a le transforma în consumabile.

La un moment dat, nu va mai rămâne nimic. De aceea, ca planetă, trebuie să ne gândim din nou la ceea ce aruncăm, văzând nu deșeuri, ci oportunități. Ziua Globală a Reciclării a fost creată în 2018 pentru a recunoaște și a sărbători importanța pe care o joacă reciclarea în conservarea resurselor noastre primare prețioase și în asigurarea viitorului planetei noastre. Este o zi în care lumea să se unească și să pună planeta pe primul loc.

Citeste si: Dimineaţa Nebună: Cercetătorii spun că laptele de gândac ar putea fi viitorul! Conţine mai multe proteine decât cel de vacă. Audio

Ziua Mondială a Reciclării. Istoria acestei zile

18 martie - Ziua Mondială a Reciclării
18 martie - Ziua Mondială a Reciclării

De când a devenit o zi recunoscută de ONU în 2018, milioane și milioane de oameni și întreprinderi s-au unit pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la reciclare prin inițiativele Zilei Globale a Reciclării. Este aproape imposibil să ratezi sutele, dacă nu miile, de rapoarte din mass-media despre încălzirea globală, rezultatele negative ale obiceiurilor noastre proaste de pe planetă și buzunare. Rapoartele anuale estimează că pământul ar putea să nu trăiască până la următorul deceniu dacă nu ne limităm gunoiul. Resursele naturale sunt amenințate pe măsură ce poluarea se apropie și de schimbările climatice. Ultimul deceniu a cunoscut cele mai extreme temperaturi din istorie, ceea ce provoacă nu numai devastare naturală, ci și una economică.

Citeste si: Spotify, o nouă actualizare în ajutorul celor ce își pun muzică la volan

18 martie 2022 - Ziua Mondială a Reciclării
18 martie 2022 - Ziua Mondială a Reciclării[Sursa foto: PixaBay]

Nu este un secret pentru nimeni că trebuie să facem schimbări semnificative pentru a ne salva planeta și viețile. Tocmai de aceea a fost creată Ziua Globală a Reciclării în 2018. Sărbătoarea subliniază importanța reciclării și a conservării, educând lumea despre statutul resurselor noastre esențiale. Global Recycling Foundation stabilește obiectivele clare ale Zilei Globale a Reciclării. Fundația comunică direct cu liderii mondiali pentru a combate problema ca o echipă globală. Aproximativ 700 de milioane de tone de emisii de CO2 au fost economisite prin reciclare în acest an. Acesta va crește la un miliard de tone până în anul 2030. Mulți alți oameni, organizații și guverne susțin direct agenda ecologică globală, care facilitează un număr mai mare de materiale reciclabile.

Avem puterea de a face schimbări de durată pentru a combate acest lucru, iar reciclarea fiind recunoscută în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030 ale ONU.