Stiri

13 februarie 2022. Ziua cererilor în căsătorie

Ziua cererilor în căsătorie
Ziua cererilor în căsătorie
Stiai ca pe 13 februarie este Ziua cererilor în căsătorie?

O cerere in casatorie e un moment unic pentru orice cuplu. Nu e floare la ureche si trebuie pregatit ca la carte. Potrivit unei statistici, 75 la sută dintre femei au fost nemulțumite de cererea in casatorie, motivand ca nu a fost suficient de romantica.

Citeste si: Kanye West, cadou inedit pentru noua sa iubită, Julia Fox, cu ocazia zilei de naștere: „El era tot numai un zâmbet”

Cu o zi inainte de Valentine's Day, sarbatorim Ziua cererilor în căsătorie

Ideea sărbătoririi căsătoriei a început în Baton Rouge, Louisiana, în 1981, când cuplurile l-au încurajat pe primar, guvernator și episcop să proclame Ziua Sfântului Valentin drept „Noi credem în Ziua Căsătoriei”. Evenimentul a fost atât de reușit, încât ideea a fost prezentată și adoptată de conducerea națională a Worldwide Marriage Encounter.

Citeste si: LOVE IS ON AIR! În luna iubirii, Radio Impuls te trimite în Italia, la Florența, cu tot cu jumătatea ta!

Până în 1982, 43 de guvernatori au proclamat oficial ziua, iar sărbătorile s-au extins la bazele militare americane din mai multe țări străine. În 1983, numele a fost schimbat în „Ziua Mondială a Căsătoriei”, desemnată să fie sărbătorită în fiecare an în a doua duminică a lunii februarie.
În 1993, Sfinția Sa, Papa Ioan Paul al II-lea, și-a împărtășit binecuvântările apostolice de Ziua Mondială a Căsătoriei. Aceasta sarbatoare a continuă să crească și să se răspândească în mai multe țări si culturi în fiecare an.

Ziua cererilor în căsătorie
Ziua cererilor în căsătorie

Ziua cererilor în căsătorie- Semnificatie

Ziua Mondială a Căsătoriei vorbește cu ușurință despre rolul și valorile pe care le proclamăm. Soțul și soția sunt văzuți simbolic ca două figuri asemănătoare lumânării, amintindu-ne că dragostea ne cheamă să ajutăm la iluminarea lumii. 

 13 februarie 2022. Ziua cererilor în căsătorie
13 februarie 2022. Ziua cererilor în căsătorie[Sursa foto: Instagram]

Cuplului i se alătură o inimă, concentrându-se pe iubire ca putere care promovează unitatea în cuplu și generează capacitatea de a dărui viață și de a-i inspira pe ceilalți spre rodnicie și unitate.