Stiri

11 martie 2022 - Ziua Naţională a Meseriilor

 11 martie - Ziua Naţională a Meseriilor
11 martie - Ziua Naţională a Meseriilor
11 martie este Ziua Națională a Meseriilor. Astăzi puteți sa vă sărbătoriți parcursul profesional.

Și nu ne referim la orice meserie – ne referim la genul de slujbă în care, după cum se spune vechea zicală, să simți că nu muncești nicio zi în viața ta. Creată în 2008 de QuintCareers, Ziua Naţională a Meseriilor a fost menită să împuternicească și să inspire lucrătorii care visau să obțină mai mult. Este o zi pentru a pune în legătură persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă deopotrivă cu sfaturi de carieră de la experți în acest domeniu.

Citeste si: WE ARE ONE: Armin van Buuren, Jamala și Tom Odell concertează sâmbătă, 12 martie în București, pentru susținerea Ucrainei

Este momentul să faceți un plan de acțiune și să priviți imaginea de ansamblu. Întreabă-te cât de important este pentru tine să fii fericit cu cariera ta? Ca societate, trebuie să ne câștigăm existența pentru a ne menține funcționalitatea, dar nicio sumă de bani nu va înlocui vreodată ceva ce ne place cu adevărat. După cum se spune, există întotdeauna speranță atunci când cauți un loc de muncă care va face ca totul să merite. Fericirea noastră este foarte imporanta și nu trebuie privită superficial.

Citeste si: Mihai Trăistariu, primele declarații după ce Alexandra Ungureanu l-a atacat: „Da, sunt obsedat de Eurovision. Și o să-l și câștig într-o zi” 

11 martie 2022 - Ziua Naţională a Meseriilor
11 martie 2022 - Ziua Naţională a Meseriilor[Sursa foto: PixaBay]

Ziua națională a meseriilor a fost promulgată în țara noastră prin Legea nr. 66/2019 și în această zi se organizează diverse evenimente pentru a promova învăţământul profesional şi tehnic, precum şi a meseriilor, informează Agerpres. În martie 2018, un grup de parlamentari PNL şi PMP au depus în Parlament o propunere legislativă pentru instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor, precizând, în expunerea de motive publicată pe site-ul  www.cdep.ro, că prin actul normativ propus doresc să creeze un cadru naţional care să ofere ocazia de a promova învăţământul profesional şi tehnic, informează aceeasi sursă citată mai sus. 

Care este cea mai veche meserie din lume

De la an la an apar meserii noi, iar unele dispar. 

11 martie 2022 - Ziua Naţională a Meseriilor
11 martie 2022 - Ziua Naţională a Meseriilor[Sursa foto: PixaBay]

Un grup de cercetători de la Universitatea Harvard a stabilit că prepararea hranei sau gătitul înfățișează primul talent dezvoltat de oameni. S-a ajuns la concluzia că membrii speciei Homo Erectus au făcut făcut primii pași spre gătit. Pentru a trage aceste concluzii, cercetătorii americani s-au bazat pe analiza ADN-ului, mărimea molarilor și o serie de calcule referitoare la masa primatelor non-umane, a homonizilor dispăruți și a oamneilor moderni.