Stiri

11 februarie. Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Științei

Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței
Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței
Pe 22 decembrie 2015 s-a decis ca ziua de 11 Februarie sa fie dedicata femeilor din domeniul stiintei.

Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței sărbătorită pe 11 februarie, este implementată de UNESCO și ONU în colaborare cu instituții și parteneri ai societății civile care își propun să promoveze femeile și fetele în știință.

Această zi este o oportunitate de a promova accesul deplin și egal la știință și participarea la știință pentru femei și fete. Egalitatea de gen este o prioritate globală pentru UNESCO, iar sprijinul fetelor tinere, educația lor și capacitatea deplină a acestora de a-și face auzite ideile sunt pârghii pentru dezvoltare și pace.

Diversitatea în cercetare extinde grupul de cercetători talentați, aducând perspective noi, talent și creativitate. Această zi este un memento că femeile și fetele joacă un rol esențial în comunitățile științifice și tehnologice și că participarea lor ar trebui consolidată.

Citeste si: Iulia Vântur a recunoscut cine este actorul indian de care a fost îndrăgostită, înainte de relația cu Salman Khan: „A fost prima mea pasiune”

Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței
Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței

Eveniment important de Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței

Rapoartele ONU subliniază că miliarde de oameni din întreaga lume nu vor putea accesa apă potabilă, canalizare și servicii de igienă gestionate în condiții de siguranță în gospodărie în 2030, dacă ratele de progres ale accesului se vor multiplica de patru ori. Creșterea cererii, managementul defectuos și eșecul de a conserva resursele de apă, agravate de schimbările climatice, reprezintă provocări cheie, necesitând urgent o nouă abordare holistică durabilă pentru a sprijini strategiile de aliniere cu privire la apă.

11 februarie 2022. Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței
11 februarie 2022. Ziua Internațională a Femeilor din Domeniul Stiinței[Sursa foto: Facebook]

Cea de-a 7-a Adunare a Zilei Internaționale a Femeilor și Fetelor în Știință, care va avea loc pe 11 februarie 2022, în format virtual de la sediul ONU din New York, își propune să recunoască rolul femeilor și fetelor în știință, nu doar ca beneficiari, ci și ca agenți. de schimbare, inclusiv în vederea accelerării progresului către realizarea ODD 6 (Apă curată și canalizare).

Citeste si: 10 februarie 2022. Ziua Internaţională a Umbrelei

A 7-a Adunare va reuni femei în știință și experți din întreaga lume, oficiali guvernamentali la nivel înalt, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai sectorului privat pentru a discuta despre legătura cu apa în realizarea celor trei piloni ai dezvoltării durabile, și anume prosperitatea economică, justiția socială., și integritatea mediului.

Acesta va prezenta cele mai bune practici, strategii, soluții aplicate și experiențe în abordarea provocărilor și oportunităților SDG6 prin Sala Media Cansu Global.

De asemenea, va prezenta, pentru prima dată, un spectacol unic de artă a apei Ebru pentru a sărbători cea de-a 7-a aniversare a Mișcării Globale #February11.