Stiri

10 martie 2022 - Ziua Super Mario

Ziua Super Mario - 10 martie
Ziua Super Mario - 10 martie
Ziua Super Mario recunoaște un personaj emblematic dintr-un joc video popular.

Personajul, cunoscut astăzi sub numele de Mario, a apărut pentru prima dată în 1981 într-un joc numit Donkey Kong realizat de Nintendo. Fanii dedicați l-au cunoscut pe Mario înainte de vremea sa ca instalator. La creația sa, Donkey Kong îl portretizează pe Mario ca pe un tâmplar pe nume Jumpman. Apoi, în 1983, Nintendo a lansat un nou joc în care tipul rău Jumpman se reinventează într-un instalator italian care salvează prințese.

Citeste si: 9 martie 2022! Păpușa Barbie împlinește 63 de ani. Audio

210 milioane de copii vândute ale seriei de jocuri Mario 

Deși anul exact de origine nu este cunoscut, fanii au sărbătorit înainte ca Nintendo să îmbrățișeze oficial sărbătoarea în 2016. Când Nintendo oficializat această zi a personajului din jocurile video și a început să sărbătorească anual, au început să promoveze jocuri noi și vechi, oferind oferte speciale și reduceri și au început să găzduiască Mario- evenimente tematice, precum și promovarea vânzărilor la unele dintre jocurile lor.

 10 martie 2022 - Ziua Super Mario
10 martie 2022 - Ziua Super Mario[Sursa foto: PixaBay]

Instalatori italieni, Mario și fratele său Luigi se confruntă cu numeroase obstacole în jocurile produse de Nintendo. De-a lungul anilor, gamerii îl ajută pe Mario să traverseze mai multe peisaje diferite, toate pentru a salva prințesa Toadstool sau Prințesa Peach, în funcție de jocul pe care îl joacă. Indiferent de regat sau galaxie, fanii jocurilor video găsesc jocurile distractive și provocatoare. Mulți vor recunoaște că le găsesc personajele drăguțe. Poveștile oferă ore de distracție și continuă să facă parte din peisajul culturii pop. 

Ziua Super Mario - 10 martie
Ziua Super Mario - 10 martie

Jocurile video Mario Bros au avut atât de mult succes, încât o adaptare cinematografică a jocului, intitulată „Mario Bros”, a fost lansată în 1993, dar a fost un eșec, atât comercial, cât și cu publicul. Aceasta a fost una dintre primele încercări de a recrea un joc video într-un film.

Cu peste 210 milioane de copii vândute ale seriei de jocuri Mario, Mario se clasează drept unul dintre cele mai populare jocuri video din toate timpurile.

Citeste si: Delia Matache, dezvăluiri emoționante despre copilărie și relația apropiată pe care o are cu mama ei: „Nu am nimic de reproșat! M-a crescut așa cum a putut”