Stiri

10 februarie 2022. Ziua Internaţională a Umbrelei

Ziua Internaţională a Umbrelei
Ziua Internaţională a Umbrelei
Știai că pe 10 februarie sărbatorim Ziua Internaţională a Umbrelei?

Ziua Internaţională a Umbrelei onorează una dintre cele mai utile invenții din lume, umbrela! Nu doar umbrela ne ajută să ne ferim de ploaie, dar ne protejeaza ci și de căldura soarelui. De asemenea, puteți folosi o umbrelă ca accesoriu de modă. În timp ce umbrela este în primul rând practică, decorează și cocktailuri. Aceste umbrele de hârtie viu colorate sunt accesoriul perfect pentru cocktailul be care sa il beti pe o insula exotica, sau la piscina.

Cuvântul umbrelă se trage din latinescul „umbra”, care după cum se înțelege semnifică un obiect care face sau ține umbra.

Ziua Internaţională a Umbrelei. Cine a inventat umbrela?

Umbrela de bază a fost inventată acum peste patru mii de ani. Există dovezi ale umbrelelor în arta și artefactele antice din Egipt, Asiria, Grecia și China. Îi putem atribui pe chinezi că au fost primii care ne-au protejat de ploaie. Umbrelele lor de soare din hârtie au primit un strat de ceară urmat de lac care a făcut umbrela să reziste la intemperii.

Ziua Internaţională a Umbrelei
Ziua Internaţională a Umbrelei

Citeste si: VIDEO: Adele este marea câştigătoare la Brit Awards 2022, cu trei trofee principale

Primul magazin de umbrele se numește „James Smith and Sons”. Magazinul a fost deschis în 1830 și încă se află pe New Oxford Street din Londra, Anglia.

Umbrele europene timpurii au fost făcute din lemn și erau acoperite cu piele de alpaca sau pânză lubrifiată. Artizanii au făcut mânerele curbate pentru umbrele din lemn din abanos și orice bărbat care se respecta trebuia să posede un astfel de obiect vestimentar.

În 1928, au apărut umbrelele de buzunar ale lui Hans Haupt. Apoi, în 1969, Bradford E. Phillips, proprietarul Totes Incorporated din Loveland, Ohio, a obținut un brevet pentru prima „umbrelă pliabilă funcțională”.

Citeste si: Iulia Vântur a recunoscut cine este actorul indian de care a fost îndrăgostită, înainte de relația cu Salman Khan: „A fost prima mea pasiune”

Umbrelele au fost, de asemenea, transformate în pălării încă din 1880 și chiar mai recent în 1987. Fotografii folosesc umbrele cu interior reflectorizant ca dispozitiv de difuzie atunci când folosesc iluminare artificială și ca scut de strălucire și umbră, cel mai adesea în situații de portret.

10 februarie 2022. Ziua Internaţională a Umbrelei
10 februarie 2022. Ziua Internaţională a Umbrelei[Sursa foto: Facebook]

Umbrela de golf, una dintre cele mai mari dimensiuni în uz comun, este în mod obișnuit de aproximativ 62 de centimetri, dar poate varia de la 60 la 70 de centimetri.

Umbrelele sunt acum un produs de consum cu o piață globală mare. Începând cu anul 2008, cele mai multe umbrele din lume sunt produse în China. Numai orașul Shangyu avea mai mult de 1.000 de fabrici umbrele.

În timp ce originile sărbătorii utilitare rămân un mister, lumea o sărbătorește cel puțin din 2004.